Jose Mourinho, antrenorul echipei AS Roma, a fost suspendat zece zile de Federația Italiană de Fotbal, după ce portughezul l-a insultat pe arbitrul Daniele Chiffi pentru prestația din meciul cu Monza, scor 1-1 (etapa 33 din Serie A).

Jose MourinhoFoto: Federico Proietti/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jose Mourinho, suspendat 10 zile și amendat după ce l-a insultat pe Daniele Chiffi

„The Special One” a afirmat că a purtat un microfon pentru a se „proteja” la partida din luna mai și l-a criticat pe Chiffi după meci, catalogându-l drept „cel mai prost arbitru pe care l-a întâlnit în întreaga carieră”.

Astfel, Mourinho va rata primele două etape din noul sezon de Serie A și a primit, de asemenea, o amendă de 50.000 de euro.

În vârstă de 60 de ani, Mourinho se pregătise special înaintea partidei pentru a evita să fie sancționat de oficiali.

„Nu sunt prost, să știți. Astăzi, m-am dus la meci cu un microfon. Am înregistrat totul. Din momentul în care am ieșit din vestiar, până în momentul în care m-am întors. M-am protejat.

Am încetat să mai vorbesc pentru că știam că îmi va da un cartonaș roșu pentru orice. Nu i-am dat ocazia, am decis că nu, e suficient.

Este oribil, nu face nicio legătură umană cu nimeni, nu are empatie, dă un cartonaș roșu unui jucător care alunecă pentru că este epuizat în minutul 96”, spunea atunci Mourinho.

Este a doua sancțiune primită de Mourinho în decurs de o săptămână, după ce UEFA l-a suspendat pentru patru meciuri pentru că a folosit un limbaj abuziv la adresa arbitrului Anthony Taylor în timpul și după finala Europa League (pierdută de AS Roma în fața Sevillei).