Antrenorul celor de la AS Roma, portughezul Jose Mourinho, a fost suspendat pentru patru meciuri de către UEFA, după insultele aduse arbitrului din finala Europa League.

Jose MourinhoFoto: Vannicelli/Grillotti / ipa-agenc / PA Images / Profimedia

Patru meciuri de suspendare pentru Jose Mourinho

După um meci deosebit de tensionat, decis la lovituri de departajare, un videoclip realizat în parcarea stadionului din Budapesta l-a arătat pe tehnicianul portughez insultându-l de mai multe ori pe arbitrul de centru, englezul Anthony Taylor, scrie AFP.

Jose Mourinho, în vârstă de 60 de ani, nu va putea sta pe bancă la primele patru meciuri pe care AS Roma le va juca în Europa League în sezonul 2023/2024, a indicat UEFA într-un comunicat.

Potrivit organizaţiei arbitrilor englezi, PGMOL, Anthony Taylor şi familia sa au fost „hărţuiţi şi insultaţi” de suporteri ai Romei la aeroport. Aceste fapte nu sunt luate în calcul de UEFA, a cărei competenţă se opreşte la limitele stadionului.

De asemenea, UEFA a amendat clubul AS Roma cu 55.000 de euro şi cu disputarea unui meci în deplasare fără suporteri pentru o serie de infracţiuni, printre care „aprinderea de fumigene”, „aruncarea de proiectile” şi „comportamentul incorect” al echipei, anunță Agerpres.

De asemenea, clubul italian va trebui „să contacteze Federaţia maghiară de fotbal în termen de 30 de zile” pentru a repara pagubele cauzate de suporterii săi, care au spart „pubele, coşuri de gunoi, pahare, prize de cablu şi două scaune”.

În schimb, UEFA nu a anunţat nicio sancţiune împotriva clubului Sevilla FC, care a făcut obiectul unor proceduri disciplinare separate pentru „invadarea terenului, aruncarea de proiectile, aprinderea de fumigene şi comportament incorect al echipei".