Vinicius Jr. (Real Madrid) a fost ținta rasismului suporterilor în Spania, iar în Brazilia a fost luată deja o primă măsură: ​statul Rio de Janeiro a aprobat un proiect de lege care prevede oprirea meciurilor de fotbal în situații de comportament rasist, informează AFP.

Vinicius, tinta rasismului in LaLigaFoto: Jose Miguel Fernandez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rio de Janeiro a aprobat legea „Vini Jr” împotriva rasismului pe stadioane

Textul prevede că în cazul unei plângeri sau al unui comportament rasist dovedit, meciul va fi întrerupt pe o durată definită de organizatorul evenimentului sau suspendat dacă faptele se repetă sau sunt comise de un grup.

Legea vine în contextul în care fotbalistul brazilian al echipei Real Madrid, Vinicius Jr, a fost în mod repetat ţinta insultelor rasiste la meciuri din Spania.

În Brazilia, numărul plângerilor de rasism pe stadioane a crescut cu 40% în 2022, potrivit datelor Observatorului Discriminării Rasiale în fotbal.

Măsura aprobată de statul Rio de Janeiro se înscrie în "politica Vini Jr de luptă împotriva rasismului". Campania prevede şi difuzarea de mesaje de sensibilizare în pauzele meciurilor și politici publice în sprijinul victimelor rasismului, scrie News.ro.

>> Vedeta Realului, conflict cu suporterii din LaLiga: „Spania este o țară a rasiștilor”

>> VIDEO Vinicius, postare virală după ce a fost victima rasismului în meciul cu Valencia