Eliminat în timpul partidei cu Valencia după ce a fost jignit pe toată durata partidei de fanii echipei gazdă, Vinicius Junior (Real Madrid) a postat pe Instagram un videoclip prin care vrea să demonstreze că nu este vorba de un caz izolat.

Vinicius, tinta rasismului in LaLigaFoto: Jose Miguel Fernandez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vinicius spune că meciul cu Valencia nu reprezintă un caz izolat

Sprijinit de nume importante din fotbal (coechipieri, dar și rivali) și nu numai, brazilianul a afirmat că este ținta rasismului de fiecare dată când echipa sa joacă în deplasare.

„Orice meci în deplasare este o surpriză neplăcută. Și au fost multe în acest sezon. Îți doresc moartea, atârnă păpuși, scandări criminale... Toate înregistrate. Dar replica este, mereu, 'cazuri izolate', 'un suporter'.

Nu, acestea nu sunt cazuri izolate. Acestea sunt episoade continue răspândite în mai multe orașe din Spania (și chiar într-o emisiune TV). Dovada este acolo, în videoclip.

Vă pun acum întrebarea: câți dintre acești rasiști ​​au avut numele și fotografiile expuse pe site-uri web? Răspund pentru a simplifica: zero. Nimeni nu și-a cerut scuze în mod public” - Vinicius pe Instagram.

Postarea lui Vinicius a adunat aproape 5 milioane de aprecieri pe Instagram.