​Cristiano Ronaldo nu va putea juca în meciul pe care noua sa echipa, Al Nassr, îl va disputa joi, pe teren propriu, cu Al Taee, în etapa a 12-a din campionatul Arabiei Saudite.

Cristiano RonaldoFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Cristiano Ronaldo trebuie să-și ispășească pedeapsa din Anglia

Potrivit Daily Mail, Ronaldo nu va juca deoarece are de ispăşit o suspendare primită în perioada petrecută la Manchester United.

Pe 9 aprilie, portughezul a fost surprins trântind telefonul mobil al unui adolescent în timp ce se îndrepta spre vestiar, după ce echipa sa tocmai pierduseră cu 1-0 în faţa lui Everton.

În noiembrie, Ronaldo a fost sancționat de Federația engleză de fotbal (FA) cu două meciuri suspendare și cu o amendă de 55.000 de euro.

Ronaldo și-a reziliat între timp contractul cu Manchester United, dar regulamentul FIFA precizează faptul că suspendările rămân în vigoare și după transferul jucătorului în alt campionat.

Astfel, CR7 va rata meciurile cu Al Taee (5 ianuarie) și Al Shabab (14 ianuarie) și va debuta probabil împotriva celor de la Al-Ettifaq (21 ianuarie).

„Orice sancțiune disciplinară de până la patru meciuri sau până la trei luni aplicată unui jucător de către fosta asociație care nu a fost ispășită în totalitate se va ispăși în momentul în care se va transfera și va fi aplicată de către noua asociație la care jucătorul a fost înregistrat, sancțiunea urmând să fie aplicată în întrecerile interne” - regulamentul FIFA.

S-ar putea să te mai intereseze și: