Veștile proaste nu se mai opresc pentru Edi Iordănescu: după înfrângerea cu Grecia, selecționerul a fost nevoit să facă două convocări de urgență după ce a aflat că patru jucători (dintre care trei au evoluat în meciul de vineri) au fost testați pozitiv la COVID-19 și nu vor putea juca împotriva Israelului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Iordănescu nu se va putea baza pe Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Florin Tănase (au jucat împotriva Greciei) și Deian Sorescu și i-a convocat pe Claudiu Petrila și Darius Olaru.

„În urma testării PCR, 4 jucători ai echipei naţionale au fost depistaţi pozitivi, împreună cu un membru al staff-ului. În condiţiile în care, la testările PCR premergătoare intrării în cantonament, toate rezultatele au fost negative.

Astfel, Răzvan Marin, Alexandru Mitriţă, Deian Sorescu şi Florin Tănase, alături de Florin Constantinovici, au ieşit din programul tricolorilor şi au intrat în izolare.

În acelaşi timp, mai mulţi jucători acuză în continuare simptome de viroză respiratorie sau gripă şi nu se pot pregăti normal.

În acest context, au fost convocaţi de urgenţă Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, şi Darius Olaru (FCSB)”, se arată în comunicatul postat de FRF.

Concluziile selecționerului Edi Iordănescu după ce România a pierdut meciul cu Grecia

De știut:

  • Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat vineri pe Stadionul Ghencea.

  • România va mai juca un meci amical marţi, 29 martie, de la ora 20:45, cu naţionala Israelului, în deplasare. Partida va fi transmisă în format LiveTEXT pe HotNews.ro.

  • Edi Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor:

4 iunie 2022

Muntenegru - România (ora 21:45)

7 iunie 2022

Bosnia și Herțegovina - România (21:45)

11 iunie 2022

România - Finlanda (21:45)

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).