România a fost învinsă vineri de Grecia, scor 1-0, într-un amical disputat pe Stadionul Ghencea. După meci, selecționerul Edi Iordănescu a analizat evoluția tricolorilor și a vorbit despre problemele de lot care i-au dat bătăi de cap.

Edi IordanescuFoto: frf / facebook

România vs Grecia 0-1 / Edi Iordănescu debutează cu stângul pe banca naționalei

Edi Iordănescu, după înfrângerea cu Grecia: „E de muncă”

"Sunt multe probleme (n.r. medicale în lot) şi mi-e frică să nu se agraveze, din ce informaţii am. Patru sunt în camere izolaţi, au fost opt, am recuperat, teoretic recuperat, pentru că nu au fost sută la sută... De exemplu, Raţiu nu a făcut antrenamentul de azi dimineaţă cu echipa şi mai sunt încă 3-4 care acuză situaţii cu probleme medicale. Ne-am şi testat, aşteptăm să primim şi testele, noi speram să nu se întâmple asta la primul joc, dar asta este situaţia.

A fost un test foarte util din punctul meu de vedere, îmi pare rău de problemele pe care le-am avut pentru că ne-a dat peste cap clar procesul de pregătire, în sensul în care gândisem ceva, ne-am adaptat, după care ne-am readaptat la situaţie.

Nu a fost uşor, dar îmi doream un test cu o echipă de nivelul Greciei şi când spun asta înseamnă că apreciez nivelul Greciei. Am văzut toate meciurile din preliminarii şi pot să spun că o echipă care face egal în Spania, care pierde 1-0 acasă, cu Spania, dintr-un penalti, care bate Suedia e clar că e o echipă care are un nivel bun şi astăzi au demonstrat asta.

Noi ne-am dorit un rezultat bun, să începem bine, să prindem curaj, au fost lucruri care nu au funcţionat, dar pentru mine a fost test util ca să tragem anumite concluzii şi sunt suficiente concluzii pe care le tragem astăzi şi prima şi cea mai puternică e că avem cu adevărat de muncă.

În prima repriză nu am intrat cu tonusul potrivit, am avut şi un pic de trac, cel puţin o parte dintre băieţi, nu am avut circulaţia mingii, nu am avut mişcare, mobilitate suficientă, am cerut mult la picior, am fost destul de statici, nu am accesat suficient profunzimea. Atunci când am accesat, am creat ocazii. E clar că în prima repriză echipa nu a livrat suficient.

Repriza a doua, au fost anumite discuţii la pauză, am încercat să le dau încredere, am încercat să-i stimulez, am încercat să facem nişte corecţii, în mod special din punct de vedere tactic şi cu siguranţă că repriza a doua a fost ceva mai apropiată de ceea ce ne dorim, pentru că am avut alt ritm, am avut altă circulaţie, altă profunzime, altă mobilitate în teren şi am generat ocazii, am generat şi momente statice şi consider că cu puţină şansă puteam să marcăm şi să obţinem un rezultat pozitiv astăzi.

Nu vreau să fac aprecieri nominale, cei care au intrat de pe bancă au făcut-o foarte bine, am încredere în grupul ăsta pentru că eu sunt cel care i-a adus aici, suntem foarte atenţi la jucătorii tineri şi foarte tineri care vin din spate, şi azi am avut doi debutanţi, sunt în continuare şi alţii pe care îi observăm, important este că cu acest joc, cu cel din Israel, să dea Dumnezeu să nu mai avem probleme majore, să tragem o primă linie şi să avem o primă analiză.

Eu sunt încrezător, sunt pozitiv, grupul a răspuns bine la procesul foarte scurt de pregătire pe care l-am avut. Eu văd perspective pentru echipa naţională şi am încredere în jucătorii echipei naţionale şi în potenţialul lor.

Dacă sunt lucruri negative, sunt. Mă bucur că au fost acum, încercăm să le corectăm, avem timp, sper ca atunci când începem jocurile cu adevărat importante, oficiale, să putem să avem o altă exprimare şi o altă eficienţă" - Edi Iordănescu, la Pro X.

Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner la 25 ianuarie, el înlocuindu-l pe Mirel Rădoi. În vârstă de 43 de ani, Iordănescu a semnat pentru următoarele două campanii, Liga Naţiunilor şi preliminariile Campionatului European din 2024.

Edi Iordănescu, debut cu stângul pe banca naționalei

Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat pe Stadionul Ghencea.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Bouchalakis, în minutul 39.

Grecii au marcat și în minutul 22, dar reușita lui Giakouamkis a fost anulată pentru o poziție de ofsaid.

După o primă repriză în care oaspeții au avut ocaziile mai mari și au trimis de două ori mingea în poarta lui Niță (doar un gol a fost validat), tricolorii au jucat mai bine în repriza secundă și au fost aproape de gol în minutul 70, când Rus a trimis în bară cu o lovitură de cap.

De știut:

  • La meci au asistat peste 20.000 de spectatori.

  • Jocul a fost precedat de un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

  • România va mai juca un meci amical marţi, 29 martie, de la ora 20:45, cu naţionala Israelului, în deplasare. Partida va fi transmisă în format LiveTEXT pe HotNews.ro.