Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale de fotbal a României: tricolorii au pierdut în fața selecționatei Greciei, scor 1-0, într-un meci amical disputat pe Stadionul Ghencea.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: frf.ro

Unicul gol al partidei a fost înscris de Bouchalakis, în minutul 39.

Grecii au marcat și în minutul 22, dar reușita lui Giakouamkis a fost anulată pentru o poziție de ofsaid.

După o primă repriză în care oaspeții au avut ocaziile mai mari și au trimis de două ori mingea în poarta lui Niță (doar un gol a fost validat), tricolorii au jucat mai bine în repriza secundă și au fost aproape de gol în minutul 70, când Rus a trimis în bară cu o lovitură de cap.

De știut:

  • La meci au asistat peste 20.000 de spectatori.

  • Jocul a fost precedat de un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

  • România va mai juca un meci amical marţi, 29 martie, de la ora 20:45, cu naţionala Israelului, în deplasare. Partida va fi transmisă în format LiveTEXT pe HotNews.ro.

Au evoluat echipele:

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 17. Rus (4. Drăguşin ‘87), 22. Camora (3. Toşca ‘75) – 18. R. Marin, 23. Bordeianu (13. Mihăilă ‘75) – 20. Mitriţă (21. Popescu ‘62), 8. Cicâldău, 10. Maxim (11. Ivan ‘62) – 9. Puşcaş (19. Tănase ‘61). Selecţioner: Edward Iordănescu

Grecia: 1. Vlachodimos – 14. Rota, 22. Mavropanos, 17. Hatzidiakos, 21. Tsimikas – 20. Mantalos-cpt. (15. Chatzigiovanis ‘81), 23. Siopis, 5. Bouchalakis (19. Douvikas ‘57) – 18. Limnios (11. Bakasetas ‘57), 7. Giakoumakis (16. Pavlidis ‘72), 10. Pelkas (8. Alexandropoulos ‘81). Selecţioner: Gustavo Poyet.

Desfășurarea meciului România - Grecia 0-1

'88 Rus este înlocuit cu Drăgușin.

'84 Bakasetas primește cartonaș galben după ce îl faultează pe Octavian Popescu. Jucătorul celor de la FCSB a reușit un dribling superb cu doar câteva secunde în urmă.

'75 Edi Iordănescu mai face două schimbări: Mihăilă și Toșca au intrat, Camora și Bordeianu au ieșit.

'72 Încă o lovitură bună de cap a lui Rus - portarul Vlachodimos se întinde și respinge.

'71 Octavian Popescu ajunge până în careu după o pasă bună a lui Tănase, acesta pasează la marginea careului, mingea ajunge la Ivan, dar centrarea acestuia este respinsă în corner.

'70 Rus urmărește o centrare bună a lui Răzvan Marin, trimite cu capul și mingea lovește bara.

'70 Ivan este faultat de Mantalos și grecul primește cartonaș galben.

'62 Primele schimbări făcute de Edi Iordănescu: Popescu, Tănase și Ivan intră, Pușcaș, Mitriță și Maxim ies.

'57 Tricolorii pleacă pe contraatac, Maxim pasează pentru Răzvan Marin și acesta trage peste poartă de la marginea careului.

'39 Gol Grecia! Rota centrează excelent, Bouchalakis vine lansat și înscrie cu o lovitură de cap.

'30 Încă o ocazie a Greciei: oaspeții combină rapid, Limnios pasează pentru Pelkas, iar acesta trage puțin pe lângă poartă.

'22 Niță respinge în lateral, mingea ajunge la Giakoumakis și acesta înscrie din apropierea porții. Jucătorii pun mingea la mijlocul terenului, dar reușita este anulată după câteva momente pentru ofsaid.

'20 Rațiu pătrunde din flancul drept, intră în careu, dar șutează slab pe lângă poartă.

'16 Ocazie imensă ratată de Mitriță. Jucătorul lui PAOK ajunge într-o poziție excelentă, dar trage cu piciorul stâng la colțul lung și ratează ținta.

'10 Pelkas primește o pasă în flancul stâng, șutează pe jos, dar nu îi pune probleme lui Niță.

Ocazii de ambele părți, deocamdată lipsește precizia la finalizare.

'7 Chiricheș nu este marcat bine la un corner, dar trimite pe lângă poartă cu o lovitură de cap.

'4 O primă ocazie importantă pentru Grecia - Limnios centrează în fața porții, dar Chiricheș este atent și intervine în fața lui Giakoumakis.

România vs Grecia, cinci dueluri în ultimii zece ani

Cele două prime reprezentative s-au întâlnit de cinci ori în ultimii zece ani. Tricolorii s-au impus de două ori, a fost o victorie a Greciei și două rezultat de egalitate.

Elenii au câștigat (3-1) însă cel mai important meci: cel din barajul pentru Cupa Mondială din 2014. De altfel, Grecia a obținut atunci calificarea la turneul final mondial găzduit de Brazilia.

Doar Alexandru Maxim mai există în lotul tricolorilor de la meciul amintit mai sus.

În total, România și Grecia s-au întâlnit de 34 de ori: 18 victorii au fost de partea tricolorilor, s-au înregistrat 10 remize, iar elenii au trecut în dreptul lor 6 victorii.

România și Grecia au ratat calificarea la CM 2022 din Qatar. Elenii au încheiat pe locul trei o grupă în care Spania a obținut biletele pentru turneul final, iar Suedia este la baraj.