Markus Gisdol, tehnicianul german al lui Lokomotiv Moscova, a părăsit marți echipa, ca urmare a invaziei Ucrainei. Antrenorul susține că deciziile lui Vladimir Putin contravin valorilor sale și nu poate continua să lucreze în Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

A șasea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Gisdol, 52 de ani, a declarat pentru ziarul Bild că a plecat din Rusia din cauza invadării Ucrainei.

''Meseria de antrenor este cea mai frumoasă din lume pentru mine. Dar nu pot continua profesia mea într-o ţară al cărei lider este responsabil pentru un atac în mijlocul Europei. Asta nu se potriveşte cu valorile mele.

Nu pot sta la Moscova pe terenul de antrenament unde jucătorii se antrenează şi să cer profesionalism când la câţiva kilometri ordinele au adus mizerie unui întreg popor. Este o decizie personală şi sunt absolut convins de ea'' - Markus Gisdol.

Tehnicianul german s-a despărţit de FC Koln în aprilie 2021 şi s-a alăturat lui Lokomotiv în luna octombrie. El le-a mai antrenat pe Hoffenheim şi Hamburger SV în Bundesliga.

Clubul din Moscova a anunţat că Marvin Compper, fost jucător în Bundesliga, va asigura interimatul pe banca tehnică, conform Agerpres.

Un alt tehnician german, Sandro Schwarz, de la Dinamo Moscova, echipă aflată pe locul doi în liga rusă, la două puncte de liderul Zenit Sankt Petersburg, a anunţat că nu va renunţa la postul său.

''Nu sunt genul care cumpără un bilet, sare în avion şi zboară departe de Rusia. Nu este stilul meu. Îmi asum responsabilitatea şi rămân la club'', a declarat Schwarz.

Cu o zi înainte, FIFA şi UEFA au suspendat echipele ruse din toate competiţiile internaţionale.

Te-ar putea interesa și:

Maria Sharapova, prima reacție după invadarea Ucrainei de către Rusia

Încă o sancțiune pe plan sortiv pentru Rusia: Nu va mai găzdui CM volei masculin 2022

Un jucător ucrainean al echipei Zenit Sankt Petersburg a refuzat să joace în ultima etapă de campionat din Rusia

Mesajul controversat al unui fost campion mondial rus la box: Motivul pentru care Vladimir Putin a invadat Ucraina

Reacția rusoaicei Anastasia Potapova, după ce ucraineanca Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei la WTA Monterrey