Cupa Africii: Ce s-a întâmplat de fapt cu arbitrul care a fluierat greșit finalul unei partide de două ori

de L.V.A.     HotNews.ro
Joi, 13 ianuarie 2022, 12:01 Sport | Fotbal


Arbitrul Janny Sikazwe, protagonistul unor momente halucinante la Cupa Africii pe Naţiuni
Foto: Captura Twitter
Janny Sikazwe a fost protagonistul unor scene incredibile în meciul Tunisia - Mali din cadrul Cupei Africii pe Națiuni. Pe lângă alte decizii ce au ridicat semne de întrebare, arbitrul a fluierat greșit de două ori finalul partidei. În urma controverselor create, s-a aflat ce s-a întâmplat până la urmă cu oficialul african.

Iniţial, Sikazwe a fluierat de final în minutul 85. Jocul s-a reluat totuşi, iar centralul a fluierat din nou în minutul 89:49.

Mali s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Kone, în minutul 48, din penalti. În minutul 87, după primul "fluier final" tot de la Mali a fost eliminat Toure.

După al doilea fluier de final, staful Tunisiei s-a repezit la brigada de arbitri pentru a protesta şi i-au indicat în mod repetat centralului ceasul, semn că a fluierat prea devreme.

Potrivit The Athletic, la 20 de minute după fluierul final, conferinţa de presă a selecţionerului din Mali, Mohamed Magassouba, a fost întreruptă de oficiali ai Confederaţiei Africane de Fotbal, aceştia spunând că se vor juca ultimele minute.

Jocul părea gata să se reia la 40 de minute după fluierul final, însă jucătorii tunisieni nu au mai revenit în echipament de la vestiare, spre deosebire de cei din Mali.

Arbitrul de rezervă, Helder Martins de Carvalho, care l-a înlocuit pe Sikazwe, a fluierat din nou finalul, încheind jocul a treia oară.

Ulterior, s-a aflat că Janny Sikazwe suferea de insolație, motiv pentru care a fost transferat la spital pentru îngrijiri medicale. Oficialii Cupei Africii pe Națiuni au pus deciziile arbitrului pe seama condiției sale medicale.

Sikawze a arbitrat finala ediției din 2017, dintre Camerun şi Egipt, finala din 2016 a Cupei Mondiale a Cluburilor şi două meciuri de la Cupa Mondială din 2018.



VIDEO Momente incredibile la Cupa Africii pe Națiuni - Un arbitru a fluierat greșit finalul meciului de două ori









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















2085 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    sanki, insolatie... (Joi, 13 ianuarie 2022, 12:18)

    Ismail Paine de circ [utilizator]

    .. nicidecum un aranjament, nuuuu... apoi s-a dat lovit, a dat spaga la spital sa-l scoata cu insolatie si apa la genunchi.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by