Scene nemaivăzute pe terenul de fotbal au avut loc, miercuri, la Cupa Africii pe Națiuni: arbitrul Janny Sikazwe a fluierat de două ori finalul jocului înainte de minutul 90, la meciul dintre Tunisia și Mali.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iniţial, Sikazwe a fluierat de final în minutul 85. Jocul s-a reluat totuşi, iar centralul a fluierat din nou în minutul 89:49.

Mali s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Kone, în minutul 48, din penalti. În minutul 87, după primul "fluier final" tot de la Mali a fost eliminat Toure.

După al doilea fluier de final, staful Tunisiei s-a repezit la brigada de arbitri pentru a protesta şi i-au indicat în mod repetat centralului ceasul, semn că a fluierat prea devreme.

Potrivit The Athletic, la 20 de minute după fluierul final, conferinţa de presă a selecţionerului din Mali, Mohamed Magassouba, a fost întreruptă de oficiali ai Confederaţiei Africane de Fotbal, aceştia spunând că se vor juca ultimele minute. Jocul părea gata să se reia la 40 de minute după fluierul final, însă jucătorii tunisieni nu au mai revenit în echipament de la vestiare, spre deosebire de cei din Mali.

Arbitrul de rezervă, Helder Martins de Carvalho, care l-a înlocuit pe Sikazwe, a fluierat din nou finalul, încheind jocul a treia oară.

Sikawze a arbitrat finala ediției din 2017, dintre Camerun şi Egipt, finala din 2016 a Cupei Mondiale a Cluburilor şi două meciuri de la Cupa Mondială din 2018, scrie News.ro.