​A fost ales cel mai bun om al Milanului la derbyul cu Inter (1-1), iar evoluțiile sale din ultima perioadă au fost lăudate de presa italiană. Ciprian Tătărușanu a ales în urmă cu an de zile să se retragă din naționala României, iar motivul real al despărțirii a fost scos la iveală tocmai acum.

Ciprian TatarusanuFoto: Giuseppe Cottini/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ajuns la 35 de ani, Ciprian arată foarte bine între buturile celor de la AC Milan. Îl înlocuiește cu succes pe Mike Maignan, iar Gianluigi Donnarumma a fost deja uitat pe San Siro.

Cu 73 de selecții la naționala României și fiind titular indiscutabil, Tătărușanu a uimit multă lume atunci când în noiembrie 2020 a ales să se retragă de la prima reprezentativă.

La un an distanță, un fost internațional de seamă al României - Ioan Ovidiu Sabău - a precizat motivul care a dus la această decizie.

"Spun asta și mă opresc aici, fiindcă așa e firesc. Tătărușanu s-a retras de la națională fiindcă nu se mai regăsea deloc în ce vedea.

Atmosfera nu mai era extraordinară în vestiar, nu mai erau jucătorii cu care se obișnuise. Pur și simplu nu se mai regăsea și de aia a ales să nu mai continue" - Ioan Ovidiu Sabău la Look Sport.

Cum și-a motivat Tătărușanu retragerea din naționala României

La acel moment, Tătărușanu a ales să se despartă de prima reprezentativă printr-un comunicat de presă, departe de camerele tv.

"Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate.

Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară.

Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie" - Ciprian Tătărușanu, într-un comunicat de presă.