​AC Milan a remizat cu Inter (1-1), iar Ciprian Tătărușanu a fost omul serii pentru trupa pregătită de Stefano Pioli. Presa italiană îl laudă pe portarul român, Tătărușanu primind cea mai mare notă de pe teren.

Ciprian TatarusanuFoto: Giuseppe Cottini/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tătărușanu a parat penaltiul lui Lautaro Martinez și a mai avut și alte intervenții bune în Derby de la Madonnina.

La Repubblica l-a numit "eroul serii" și l-a notat cu 7: "A simțit, a crezut, a intervenit. Nu se aștepta să joace un asemenea derby. Penaltyul apărat l-a făcut eroul serii", notează sursa citată.

Ciprian a primit cea mai mare notă (7), una care a mai fost primită și de Hakan Calhanoglu.

Portarul român a fost lăudat și de Gazzetta dello Sport, Tătărușanu primind nota 7 pentru prestația din derby.

"De la Donnarumma la Maignan și acum la Tătărușanu, care continuă să convingă. Nu a putut face nimic la penalty-ul lui Calhanoglu, dar a intervenit excelent la lovitura lui Lautaro Martinez" - Gazzetta dello Sport.

Ce spune Tătărușanu despre penaltyul apărat

"Am studiat foarte atent modul în care Lautaro șutează de la 11 metri, alături de cei din stafful tehnic. Știam că Lautaro este primul lor executant. Pe Calhanoglu îl știu foarte bine, dar problema a fost că și el mă cunoaște. A știut cum să șuteze.

Dau totul pentru a ajuta echipa. Mă înțeleg foarte bine cu Maignan, de când a ajuns la Milano am încercat să-l ajut să se acomodeze mai ușor, mai ales pentru că eu vorbesc și limba franceză.

Mereu mă antrenez cât pot de bine, vreau să fiu apt atunci când echipa are nevoie de mine" - Ciprian Tătărușanu, citat de Football-Italia.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre AC Milan și Inter:

Clasament Serie A:

1. Napoli (24-4 golaveraj) 32 puncte

2. AC Milan (26-11) 32

3. Inter Milano (29-13) 25

4. Atalanta (22-15) 22

5. Lazio Roma (25-19) 21

6. AS Roma (21-15) 19

7. Fiorentina (16-14) 18

8. Juventus (16-15) 18

9. Bologna (19-23) 18 etc.