Xavi s-a întors acasă, iar reîntâlnirea cu fanii catalani a fost una emoționantă. Pe Camp Nou, fostul jucător al grupării blau-grana a avut parte de o primire pe cinste, peste 10.000 de suporteri strigându-i numele.

Xavi Hernandez, prezentat oficial pe Camp NouFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Xavi Hernandez este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Barcelonei, iar acum a revenit acasă pentru a scoate echipa la liman din postura de antrenor.

Primirea de care a avut parte pe Camp Nou a fost una caldă, publicul reușind chiar să-l emoționeze pe fostul căpitan al Barcelonei.

"Vă mulțumesc foarte mult (n.r. pentru primire). Încerc să rămân calm, dar sunt foarte emoționat. Momentul acesta îmi provoacă piele de găină. Barcelona este cel mai bun club din lume, avem mult de muncă.

Barcelona nu-și poate permite să facă egaluri sau să piardă, trebuie să câștigăm toate meciurile. Visca Barca!" - Xavi Hernandez.

Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani.

El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu grupaea de pe Camp Nou de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Peste 10.000 de fani au realizat o atmosferă asemănătoare cu cea de la un meci oficial, iar Xavi (41 de ani) a și cântat la un moment dat alături de aceștia.

Aici poți vedea prezentarea lui Xavi pe Camp Nou:

Barca nu a mai câștigat de cinci etape în LaLiga, ajungând până pe locul nouă după 12 etape disputate.

Echipa din Catalonia nu a reușit sezonul acesta să câștige niciun meci disputat în deplasare. Barca a izbutit trei egaluri și a pierdut două dintre meciurile jucate departe de Camp Nou, potrivit Marca.com.

Pe lângă dezamăgirea fanilor care vin în număr tot mai mic la stadion, Barca are și o mulțime de absenți: Neto, Sergi Roberto, Gerard Pique, Eric Garcia, Sergino Dest, Nico Gonzalez, Pedri, Martin Braithwaite, Ansu Fati, Ousmane Dembele și Sergio Aguero.

Xavi va conduce primul antrenament al catalanilor chiar marți. Primul meci oficial pe banca blaugrana va avea loc pe 20 noiembrie (vs Espanyol), după pauza generată de meciurile internaționale, conform AS.com.