România a trecut de Armenia (1-0) și a urcat pe locul doi în grupa de calificare. La conferința de presă, Mirel Rădoi a anunțat că nu se va mai afla în postul de selecționer nici măcar dacă va duce echipa la barajul pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Mirel RadoiFoto: frf.ro

În vârstă de 40 de ani, Rădoi a precizat în mod clar că va pleca de la naționala României indiferent de rezultatul următoarelor meciuri din preliminarii.

Cine îl va înlocui pe Mirel Rădoi la naționala României

Federația Română de Fotbal știa despre decizia lui Rădoi, după cum selecționerul a lăsat să se înțeleagă la conferința de presă.

Pe lista scurtă a oficialilor de la Casa Fotbalului s-ar afla, conform Digisport, Gică Hagi (56 de ani), Cosmin Olăroiu (52 de ani) și Ladislau Boloni (68 de ani).

Hagi cunoaște destul de bine lotul de jucători, mulți dintre cei care îmbracă în prezent tricoul naționalei trecând pe la Viitorul Constanța (actuala Farul). Fostul decar al naționalei a ocupat postul de selecționer pentru scurtă durată în 2001.

Olăroiu a precizat în mai multe rânduri că și-ar dori postul de selecționer și că a fost chiar aproape la un moment dat pentru a-l ocupa. Va fi însă nevoie să uite de aspectul financiar, FRF neputând să-i dea un salariu pe măsura celor încasate în China sau în lumea arabă.

Boloni a mai fost selecționer (2000-2001) și știe despre ce este vorba într-un asemenea post. Este liber de contract și se află în relații destul de bune cu actualii conducători de la FRF.

Alte variante speculate în presa sportivă (dar cu șanse mai mici de realizare) sunt Edi Iordănescu (în prezent la FCSB), Dan Petrescu (antrenorul liderului CFR Cluj) și Adrian Mutu (liber de contact după despărțirea de FC U Craiova 1948).

Rezultatele înregistrate luni în Grupa J:

Macedonia de Nord vs Germania 0-4

Au marcat: Havertz '50, Werner '70, '73, Musiala '83

Islanda vs Liechtenstein 4-0

Au marcat: Thordarson '19, Gudmundsson '35, '79 (ambele din penalty), Gudjohnsen '89

În minutul 63, Marxer (Liechtenstein) a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben.

România vs Armenia 1-0

A marcat: Mitriță '26

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (23-3 golaveraj) 21 puncte

2. România (11-8) 13

3. Macedonia de Nord (15-10) 12

3. Armenia (8-11) 12

5. Islanda (11-15) 8

6. Liechtenstein (2-23) 1.

Au rămas de disputat în Grupa J

11 noiembrie 2021

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein

România - Islanda

14 noiembrie 2021

Armenia - Germania

Liechtenstein - România

Macedonia de Nord - Islanda.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.

  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.

  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.