Ținta criticilor recente, Gianluigi Donnarumma rămâne o figură controversată pentru fanii lui AC Milan: portarul a fost fluierat la fiecare atingere de balon în meciul din semifinala Ligii Națiunilor și s-a lovit de o primire rece pe San Siro. Mino Raiola, agentul jucătorului, a ieșit la rampă și a numit principalii vinovați pentru acest incident.

Gianluigi DonnarummaFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mino Raiola, agentul portarului de la PSG, s-a arătat dezgustat de tratamentul la care a fost supus italianul atât înainte, cât și în timpul meciului cu Spania, din semifinala Ligii Națiunilor, numind suporterii lui AC Milan drept principalii vinovați.

”Ceea ce s-a întâmplat la stadion este foarte trist, ciudat şi ruşinos. Este păcat că o parte dintre suporteri au luat la ţintă un băiat care nu a făcut nimic rău, a cărui vină a fost doar aceea că şi-a exercitat dreptul de a alege liber.

Sunt dezgustat de huiduielile adresate lui Gigio şi mă întreb de ce AC Milan nu a intervenit oficial pentru a-l apăra într-un fel sau altul, după ce acel banner josnic a apărut pe un pod din Milano.

Gianluigi este un tip care a dat întotdeauna totul, atât la echipa naţională, contribuind la victoria de la Euro 2020, unde a fost ales cel mai bun jucător al turneului, cât şi la AC Milan, unde a rămas fidel în momentele cele mai întunecate şi mai dificile ale clubului.

Şi-a pus inima, angajamentul şi profesionalismul până în ultima zi şi a ajutat la accederea echipei în Liga Campionilor", transmite impresarul în prima parte a mesajului de astăzi.

”A omorât pe cineva? Nu cred. Adevărul este că AC Milan nu a avut puterea de a-l ține la echipă”

Întrebat despre injuriile aduse de către suporterii milanezi, Mino Raiola a oferit explicația plecării portarului și a motivului pentru care clubul și suporterii sunt încă supărați pentru mutarea portarului.

”A omorât pe cineva? Nu cred. Adevărul este că AC Milan nu a avut puterea de a-l ține la echipă. Și chiar dacă ar fi avut-o, nu ar fi făcut vreo diferență. Gianluigi a luat decizia de a pleca încă de mult.

Întreabă pe cineva, pe oricine, întreabă un părinte. Ce ar sugera propriului copil? Să accepte transferul la PSG sau să rămână la Milan?

Ce s-a întâmplat pe San Siro este un lucru straniu, trist și rușinos. Suporterii lui Milan au făcut o țintă din Donnarumma doar pentru simplul fapt că acesta a decis să plece de la club.

Și mai ciudat este că nici clubul nu are o afirmație oficială despre cele întâmplate, lucru care îi transformă în complicii unui astfel de comportament inacceptabil”, a finalizat Mino Raiola, pentru Corierre dello Sport.

Mesajele suporterilor milanezi

Întors la Milano pentru semifinala Ligii Națiunilor dintre Italia și Spania, portarul a fost întâmpinat de mai multe bannere împotriva lui: ”La Milano nu vei mai fi niciodată binevenit. Om de rahat”, a fost mesajul scris pe unul dintre ele.

În plus, portarul a fost fluierat la fiecare atingere de balon în meciul pierdut de italieni împotriva ibericilor (2-1) pe San Siro din Milano.

Gianluigi Donnarumma, pus la zid de legendele Milanului

Criticile venite din partea clubului nu se opresc aici. În aceeași săptămână, portarul a fost blamat pentru mutarea pe Parc des Princes chiar de Fabio Capello, tehnicianul de legendă al grupării de pe San Siro:

”Vreau să spun un lucru important: Donnarumma a fost foarte nerecunoscător și a manifestat un comportament greșit, odată ce și-a propus să ajungă la PSG.

Pentru cât de mult l-a ajutat clubul pe Donnarumma atunci când el era doar un copil și pentru ajutorul oferit de către Milan familiei sale, cred că ar fi trebuit să utilizeze un altfel de comportament”, a transmis italianul.

Portarul a refuzat în repetate rânduri propunerile de prelungire a contractului la AC Milan, fapt care l-a transformat pe italian într-o persona non grata în tabăra milanezilor.

Liber de contract, portarul de 22 de ani a ajuns în vară la PSG.