Spania a pus capăt seriei de 37 de meciuri fără înfrângere a Italiei și s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor la fotbal. Echipa pregătită de Luis Enrique s-a impus pe Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) din Milano, în prima semifinală a competiţiei, scor 2-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

În minutul 17, Mikel Oyarzabal l-a servit perfect pe Ferran Torres și acesta a deschis scorul cu un șut fără preluare.

Italia a rămas în inferioritate numerică în minutul 42, după ce experimentatul Leonardo Bonucci a primit al doilea cartonaș galben.

Ibericii și-au dublat avantajul în prelungirile primei reprize: Oyarzabal a centrat din nou pentru Ferran Torres și jucătorul celor de la Manchester City l-a învins pe Gianluigi Donnarumma (care a fost huiduit la fiecare atingere de balon) cu o lovitură de cap.

Introdus pe teren în minutul 64, Lorenzo Pellegrini a redus din diferență în minutul 83 (după un contraatac purtat împreună cu Chiesa), dar Italia nu a mai reușit să înscrie golul egalizator.

Eliminată la penalty-uri în semifinalele Campionatului European din această vară, selecționata iberică și-a luat astfel revanșa în fața trupei lui Roberto Mancini.

În cealaltă semifinală se vor duela joi, de la ora 21:45, la Torino, reprezentativele Belgiei şi Franţei.

Finala mică va avea loc duminică, de la ora 16:00, la Torino, iar finala mare tot duminică, de la ora 21:45, la Milano.