Meci spectacol în cea de-a doua semifinală a Ligii Națiunilor: deși condusă cu 2-0 la pauză, naționala Franței nu a renunțat la luptă și a găsit puterea de a reveni în fața Belgiei. Formația pregătită de Didier Deschamps s-a impus cu 3-2, obținând calificarea în finala competiției, unde o va întâlni pe Spania, în lupta pentru trofeu.

Didier DeschampsFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce spun cei doi antrenori după un meci superb

”Această victorie ne arată curajul și tăria de caracter pe care o avem pe teren. Jucătorii nu au renunțat niciodată. Am intrat în acest meci cu un singur scop: să ajungem în finală. Am reușit acest lucru, suntem în finală și ne luptăm pentru trofeu. Vom fi 100% pregătiți și determinați să câștigăm Liga Națiunilor” - Didier Deschamps, antrenorul Franței.

”Într-adevăr, Belgia a avut avantajul celor două goluri, dar am reușit să întoarcem scorul în favoarea noastră. A fost un meci foarte intens, cu două echipe calitativ egale. Am simțit că meciul ar fi putut să meargă în favoarea oricăreia. Din punct de vedere mental, pot spune că am fost foarte puternici, foarte hotărăți, iar acest lucru mă bucură mult” - Hugo Lloris, portarul Franței.

”Emoțiile și-au spus cuvântul în cea de-a doua repriză. Am căzut pradă acestora. Poate că o parte din jucători erau cu gândul la finală” - Roberto Martinez, antrenorul Belgiei, conform UEFA.

Belgia a înscris prin Yannick Carrasco ('37) și Romelu Lukaku ('41), dar Karim Benzema ('62), Kylian Mbappe ('69, penalty) și Theo Hernandez ('90) au adus victoria Franței.

În prima semifinală, disputată, miercuri, la Milano, Spania a învins Italia, cu scorul de 2-1.

Finala mare a competiţiei, Spania - Franţa, este programată, duminică, de la ora 21:45, la Milano.

Tot duminică, de la ora 16:00, la Torino, se vor întâni Italia şi Belgia, în finala mică a competiţiei.