Real Madrid, Barcelona și Juventus nu au renunțat în niciun moment la proiectul Super Ligii la fotbal, iar UEFA a anunțat inițial măsuri dintre cele mai dure pentru cele trei mari cluburi europene.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

Grupările au fost amenințate inițial cu excluderea din Europa fotbalistică, dar acest lucru nu s-a întâmplat până la urmă.

Ultima veste venită din partea UEFA este aceea că formațiile mai sus menționate nu vor păți nimic din partea forului european.

Un Tribunal din Madrid a somat UEFA să retragă orice sancțiune împotriva echipelor, iar forul european s-a conformat în cele din urmă.

"Comisia de apel a UEFA declară azi nule procedurile împotriva cluburilor Barcelona, Juventus și Real Madrid, în privința încălcării regulamentului UEFA", se arată în comunicatul UEFA.

Decizia forului european vizează şi celelalte nouă cluburi care au părăsit proiectul: Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan.

Judecătorul Manuel Ruiz de Laraemisese o decizie prin care îl anunța pe Aleksander Ceferin, președintele UEFA, că poate fi acuzat de sfidare și trimis în judecată dacă cele trei grupări vor fi sancționate în vreun fel.

La începutul lunii septembrie, Joan Laporta, președintele Barcelonei, insista că proiectul Super Ligii europene este încă "viu" și UEFA nu îl poate opri.