Un judecător din Madrid a adresat un ultimatum către UEFA cu privire la ridicarea sancțiunilor împotriva cluburilor FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino, fondatoarele Super Ligii europene de fotbal.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

Ultimatumul adresat UEFA şi preşedintelui său, Aleksander Ceferin, a fost lansat de judecătorul Manuel Luiz de Lara, de la Tribunalul comercial din capitala Spaniei, care a cerut forului continental să anuleze sancţiunile dictate împotriva celor trei grupări fotbalistice după tentativa acestora de creare a unei competiţii care să concureze actuala Ligă a Campionilor, în primăvara acestui an.

Anularea sancţiunilor trebuie să fie anunţată în mod oficial, a subliniat magistratul spaniol, potrivit Agerpres.

Totodată, UEFA şi Ceferin vor face obiectul unor proceduri judiciare pentru nerespectarea principiului liberei concurenţe. Conform judecătorului, UEFA nu are niciun drept să sancţioneze cele trei cluburi. Procedura disciplinară deschisă împotriva acestora a fost de altfel suspendată la începutul lunii iunie, aceeaşi instanţă interzicând UEFA să se opună proiectului Super Ligii.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Super Liga europeană, proiect lansat în luna aprilie de 12 formații europene.

Cluburile retrase au semnat un acord cu UEFA prin care le este interzis să mai adere la astfel de proiecte. Chiar și așa, Joan Laporta vede încă Superliga ca o competiție ce ar putea să aibă loc în viitor.

La începutul lunii septembrie, Joan Laporta, președintele Barcelonei, insista că proiectul Super Ligii europene este încă "viu" și UEFA nu îl poate opri.