Joan Laporta, președintele Barcelonei, insistă că proiectul Superligii europene este încă "viu", deși majoritatea cluburilor fondatoare s-au retras la scurt timp după lansare.

Foto:

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în luna aprilie de 12 formații europene.

Cluburile retrase au semnat un acord cu UEFA prin care le este interzis să mai adere la astfel de proiecte. Chiar și așa, Joan Laporta vede încă Superliga ca o competiție ce ar putea să aibă loc în viitor.

”Proiectul este <>. Cele trei cluburi care apără competiția câștigă toate procese intentate împotrivă. UEFA nu poate opri Superliga, iar presiunea pusă pe echipele din Anglia pentru a nu adera, nu are niciun efect. Desigur, proiectul ar fi putut fi prezentat într-o manieră mai bună”, a declarat Laporta, conform Reuters.

Laporta a adăugat că, deși situația Barcelonei nu este bună din punct de vedere financiar, a discutat când a fost instalat președinte cu PSG pentru transferul lui Neymar. Brazilianul ar fi fost deschis pentru o revenire, dar regulile fair-playului financiar i-au împiedicat pe catalani să-l aducă pe Camp Nou.

Nasser Al-Khelaifi, președintele PSG, atacă dur Barcelona, Real Madrid și Juventus