Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a luat decizia de a amenda Federaţia Engleză de Fotbal cu 30.000 de euro pentru incidentele de la meciul Anglia - Danemarca din semifinala Euro 2020. La partida respectivă, portarul danez Kasper Schmeichel a fost orbit cu lasere iar fanii au folosit dispozitive pirotehnice.

Harry Kane, gol pentru AngliaFoto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis amendarea Federaţiei Engleze de Fotbal cu 30.000 de euro pentru folosirea unui laser pointer, probleme în timpul intonării imnurilor naţionale şi folosirea de dispozitive pirotehnice”, se arată pe site-ul UEFA.

Forul continental a deschis o procedură disciplinară faţă de federaţia engleză, după ce un laser pointer a fost îndreptat către portarul Danemarcei, Kasper Schmeichel, miercuri, în timpul semifinalei Euro-2020 de pe Stadionul Wembley. Imaginile TV au arătat o lumină verde pe faţa lui Schmeichel chiar înainte ca Harry Kane să execute penaltiul din prelungirile meciului de miercuri.

Schmeichel a respins balonul în faţă la acel penalti, dar mingea a ajuns tot Kane, iar a doua oară jucătorul de la Tottenham a trimis balonul în poartă. Acest gol, înscris după un penalti controversat, a calificat Anglia în finala competiţiei (scor 2-1).

De asemenea, suporterii englezi au fost acuzaţi că au provocat tulburări în timpul intonării imnului naţional al Danemarcei şi că au folosit materiale pirotehnice.

În finală, Anglia va întâlni Italia. Ultima partidă a Euro 2020 va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley.