UEFA a decis ca austriacul Marko Arnautovic să primească un meci de suspendare după ce, la meciul echipei sale contra Macedoniei de Nord de pe Arena Națională, acesta i-ar fi adresat jigniri macedoneanului Ezgjan Alioski.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Federația Macedoneană de Fotbal ceruse UEFA să acorde sancțiuni pentru internaționatul austriac Marko Arnautovic, iar forul anunțase marți că a deschis o anchetă.

“Comisia de Apel a UEFA a decis suspendarea jucătorului austriac Marko Arnautovic pentru următorul joc al naţionalei la care altfel ar fi eligibil, pentru că a insultat alt jucător”, a anunțat miercuri UEFA.

La partida de duminică, Arnautovic l-ar fi insultat pe macedoneanul Ezgjan Alioski, după ce a marcat al treilea gol al întâlnirii. Arnautovici, al cărui tată este de origine sârbă, ar fi făcut referire la originile albaneze ale fundaşului macedonean.

Arnautovici şi-a cerut scuze şi a negat că ar fi făcut remarce rasiste.

Reprezentativa pregătită de Franco Foda s-a impus duminică, pe Arena Națională din București, scor 3-1, în fața selecționatei Macedoniei de Nord. Meciul a contat pentru Grupa C a Campionatului European de fotbal. Peste 8.000 de spectatori au fost prezenți la meciul de pe Arena Națională.

Citește și: