Primul meci disputat pe un stadion din România la un turneu final s-a terminat cu victoria Austriei. Reprezentativa pregătită de Franco Foda s-a impus duminică, pe Arena Națională din București, scor 3-1, în fața selecționatei Macedoniei de Nord. Meciul a contat pentru Grupa C a Campionatului European de fotbal.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pentru Austria au marcat Lainer ('18), Gregoritsch ('78) și Arnautovic ('89), în timp ce golul Macedoniei de Nord a fost înscris de veteranul Pandev ('28).

Din Grupa C mai fac parte Olanda și Ucraina. Cele două se vor întâlni duminică, de la ora 22:00, la Amsterdam.

De știut:

  • Peste 8.000 de spectatori au fost prezenți la meciul de pe Arena Națională.

  • Austria a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European (a mai înregistrat 2 remize și 4 înfrângeri).

  • Reușita lui Gregoritsch a reprezentat golul cu numărul 700 la turneele finale ale EURO.

  • Goran Pandev a înscris primul gol al Macedoniei de Nord la un turneu final al Euro. În urmă cu 20 de ani, în iunie 2001, Goran debuta la naţională, la vârsta de 17 ani.

  • Goran Pandev (37 de ani și 321 de zile) a devenit al doilea cel mai în vârstă marcator la un Campionat European. Recordul îi aparține lui Ivica Vastic (38 de ani și 257 de zile), care a marcat în meciul Austria vs Polonia (1-1, 2008).

Au evoluat echipele:

Austria: Bachmann – Lainer, Dragovic (Lienhart ’46), Hinteregger, Ulmer – Baumgartner (Gregoritsch ’58), Laimer (Baumgartlinger ’90), X. Schlager (Ilsanker ‘90+4), Alaba – Babitzer – Kalajdzic (Arnautovic ’59). Selecţioner: Franco Foda

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Nikolov (Bejtulai ’64), Ristovski, Velkovski, Musliu (Ristovski ’86), Aliosko – Bardi (Trickovski ’82), Ademi, Elmas – Pandev, Trajkovski (Kostadinov ’63). Selecţioner: Igor Angelovski.

Partida a fost arbitrată de suedezul Andreas Ekberg.

Pe Arena Naţională vor mai avea loc confruntările:

17 iunie, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord (Grupa C)

21 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria (Grupa C)

28 iunie, ora 22:00: o optime de finală.