Federația Macedoneană de Fotbal a cerut UEFA sancțiuni pentru internaționatul austriac Marko Arnautovic după ce, la meciul de duminică de pe Arena Națională, acesta și-ar fi jignit un adversar.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

UPDATE: UEFA a deschis, marţi, o anchetă disciplinară împotriva jucătorului austriac.

La partida de duminică, Arnautovic l-ar fi insultat pe macedoneanul Ezgjan Alioski, după ce a marcat al treilea gol al întâlnirii. Arnautovici, al cărui tată este de origine sârbă, ar fi făcut referire la originile albaneze ale fundaşului macedonean.

Arnautovici şi-a cerut scuze şi a negat că ar fi făcut remarce rasiste.

"Am trimis o scrisoare la UEFA prin care cerem o amendă foarte mare împotriva jucătorului Marko Arnautovic", a anunţat forul de la Skopje potrivit News.ro.

Primul meci disputat pe un stadion din România la un turneu final s-a terminat cu victoria Austriei. Reprezentativa pregătită de Franco Foda s-a impus duminică, pe Arena Națională din București, scor 3-1, în fața selecționatei Macedoniei de Nord. Meciul a contat pentru Grupa C a Campionatului European de fotbal.

Peste 8.000 de spectatori au fost prezenți la meciul de pe Arena Națională.

Între timp, Macedonia de Nord se află în mijloc unui scandal diplomatic cu Grecia din cauza folosirii unui acronim interzis pe sigla de la Euro printr-un tratat bilateral.