Bucureștiul este aproape să intre in istorie, Austria - Macedonia de Nord fiind prima partidă ce se va disputa la Euro 2020, pe Național Arena. Ziua începe însă cu un duel de gală, între Anglia și Croația.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Anglia - Croația (ora 16:00)

Cele două forțe ale fotbalului s-au întâlnit ultima oară la Cupa Mondială din 2018, chiar în semifinale, când Croația a întors rezultatul și s-a impus cu 2-1 în prelungiri.

Acum, meciul nu mai are o miză atât de puternică, deși este jocul de debut al celor două echipe în grupa D de la Euro. Partida se dispută pe Wembley, acolo unde va avea loc finala actualei ediții a turneului final.

Echipe probabile

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Mings, Chilwell; Phillips, Rice; Sterling, Mount, Foden; Kane

Croatia: Livaković; Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol; Brozović; Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić; Rebić

Austria - Macedonia de Nord (19:00)

Primul meci de la Euro 2020 găzduit de Arena Națională riscă să se desfășoare în condiții departe de nivelul unui campionat european, după ce ploaia din ultimele zile a inundat gazonul. Austria a fost nevoită să-și anuleze antrenamentul, nu înainte ca unul dintre jucătorii ei să facă efectiv salturi pe gazon ca într-o piscină.

Revenind la partidă, Macedonia de Nord va deveni a 35-a națiune diferită care joacă la un turneu final al campionatului european. Austria, pe de altă parte, nu a reușit vreo victorie la Euro 2008 și 2016.

Echipe probabile

Austria: Bachmann; Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer; Laimer, X Schlager; Sabitzer, Baumgartner, Alaba; Arnautović

Macedonia de Nord: Dimitrievski; Ristovski, Musliu, Velkovski, Alioski; Ademi, Nikolov, Bardi; Elmas, Pandev, Trajkovski

Olanda - Ucraina (ora 22:00)

Olandezii sunt pentru prima oară după șapte ani la o competiție de astfel de calibru, ratând Euro 2016 și CM 2018.

Este primul meci direct oficial dintre cele două echipe. Partida se va desfășura la Amsterdam, pe Johan Cruijff Arena, în cadrul grupei C.

Echipe probabile

Olanda: Stekelenburg; Dumfries, Timber, De Vrij, Blind, Wijndal; F de Jong, De Roon, Wijnaldum; Depay, Weghorst

Ucraina: Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko; Zinchenko, Sydorchuk, Malinovskyi; Yarmolenko, Yaremchuk, Zubkov​

Citește și: