​14 partide a fost Julen Lopetegui antrenorul lui Real Madrid, înfrângerea umilitoare cu Barcelona (1-5) fiindu-i fatală. "Albii" l-au instalat interimar pe Santiago Solari, însă jurnaliștii de la Marca vorbesc despre dorința vestiarului și umbra lui Zidane pe Santiago Bernabeu.

Solari, Zidane si banca tehnica a RealuluiFoto: captura marca.com

Realul a avut o perioadă foarte slabă, cu cinci partide fără victorie în LaLiga. Eșecul de pe Camp Nou a umplut paharul, iar Florentino Perez l-a îndepărtat la întoarcerea din Catalonia pe vinovatul Julen Lopetegui.

Mesajul fostului selecționer al Spaniei

"După decizia adoptată de conducere, vreau să mulţumesc clubului pentru că mi-a dat oportunitatea de a antrena echipa. Mulţumesc jucătorilor pentru efort şi muncă, dar şi tuturor angajaţilor de la Real Madrid. Şi evident mulţumesc fanilor şi doresc echipei toate cele bune pentru restul sezonului" - Julen Lopetegui, într-un comunicat transmis agenţiei EFE. Lopetegui a fost antrenorul campioanei Europei pentru 137 de zile.

Interimatul va fi asigurat de Santiago Solari, antrenor la echipa a doua şi care a evoluat la Real în perioada 2002 - 2005. Conform spuselor jurnaliștilor de la Marca, în vestiarul galacticilor se discută intens despre o soluție care părea utopică la începutul sezonului - umbra lui Zinedine Zidane pare să se lase ușor peste Santiago Bernabeu.

Campion în ultimele trei ediții ale Champions League, Zidane este varianta jucătorilor în ceea ce privește banca tehnică. Rămâne însă de văzut ce rezultate va avea Solari (poate va fi ținut în funcție de victorii) și în ce măsură Zizou va accepta o revenire într-un moment atât de dificil (Madridul se află pe locul 9 în LaLiga, iar față de ultimul său mandat nu se mai află nici Cristiano Ronaldo în lotul galacticilor).

Antonio Conte - Varianta eșuată

În același timp cu zvonurile că Lopetegui va fi îndepărtat, în presa iberică a apărut varianta Antonio Conte. Mai mult, luni antrenorul italian era dat ca sigur de venirea la Madrid în prima parte a zilei. Lucrurile nu au ajuns însă la un numitor comun, iar motivele ar fi mai multe, după cum precizează jurnaliștii din Spania.

Conte nu era neapărat iubit de unii dintre jucătorii Realului (primul pe listă ar fi fost Thibaut Courtois, venit tocmai de la Chelsea, acolo unde a lucrat cu tehnicianul italian), iar în plus Florentino Perez a avut reținerile lui în ceea ce privește o eventuală tactică defensivă cu care ar fi venit italianul.

Rezultatele obținute de Real Madrid cu Julen Lopetegui pe bancă:

Supercupa Europei:

Real Madrid - Atletico Madrid 2-4 (2-2 după 90 de minute)

La Liga:

Real Madrid - Getafe 2-0

Girona - Real Madrid 1-4

Real Madrid - Leganes 4-1

Athletic Bilbao - Real Madrid 1-1

Real Madrid - Espanyol 1-0

Sevilla - Real Madrid 3-0

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0

Alaves - Real Madrid 1-0

Real Madrid - Levante 1-2

Barcelona - Real Madrid 5-1

Champions League:

Real Madrid - AS Roma 3-0

TSKA Moscova - Real Madrid 1-0

Real Madrid - Viktoria Plzen 2-1.