Uruguay a continuat forma bună arătată în faza grupelor Campionatului Mondial și în confruntarea cu Portugalia (campioană europeană en-titre), obținând calificarea în sferturile de finală după o victorie cu 2-1. Golurile succesului echipei pregătite de Oscar Tabarez au fost semnate de Edinson Cavani, care a ieșit de pe teren accidentat. Rămâne de văzut dacă jucătorul lui PSG se va recupera până la ora meciului din sferturi, acolo unde Uruguay va da piept cu naționala Franței.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Cavani 7' și 62' / Pepe 55'

Aici poți vedea golurile partidei Uruguay vs Portugalia.

Click aici pentru a vedea rezumatul meciului dintre Uruguay și Portugalia.

  • Atacantul Edinson Cavani a fost desemnat jucătorul meciului disputat la Soci.
  • Uruguay vs Franța se va disputa pe 6 iulie, de la ora 17.00, la Novgorod.

"Sunt fericit, sunt foarte mulţumit de ce s-a întâmplat pe teren! Mă bucur că am ajuns până aici! Este emoţionant, nu am cuvinte să descriu ceea ce simt! Vedeţi şi voi oamenii care se bucură. Îmi imaginez ce se întâmplă acum în Uruguay", a declarat Edinson Cavani. "Vom vedea ce va fi mai departe. Am simţit o durere, am fost schimbat. Mă bazez pe colegii mei", a mai spus jucătorul lui PSG, potrivit Digi Sport.

Desfășurarea livetext a partidei Uruguay vs Portugalia:

Final de meci. Uruguay se impune cu 2-1 in fata Portugaliei si se califica in sferturile de finala ale CM 2018, acolo unde va intalni echipa Frantei. Dupa Messi, a venit randul lui Ronaldo sa-si ia la revedere de la competitia din Rusia.

90+3' Arbitrul arata primul cartonas galben. "Ghinionistul" este Cristiano Ronaldo, care a protestat la o decizie a centraului mexican de a nu acorda un fault.

90+2' Ocazie Uruguay! Luis Suarez centreaza bine in fata portii, dar Cristian Rodriguez ajunge tarziu si greseste preluarea.

90' Se arata patru minute suplimentare.

86' Nou-intratul Manuel Fernandes suteaza din afara careului, cu pamantul, dar pe directia portarului uruguayan. Muslera retine fara emotii.

84' Fernando Santos efectueaza ultima schimbare: Fernandes este introdus in locul lui Joao Mario.

81' Ultima mutare in echipa sud-americanilor: Sanchez ii ia locul lui Nandez.

74' Schimbare si in nationala Portugaliei: iese Guedes, intra Andre Silva.

74' Cavani este inlocuit de Christian Stuani.

71' Edinson Cavani s-a accidentat, iar Cristiano Ronaldo il ajuta sa paraseasca terenul. Jucatorul lui PSG face semn ca nu mai poate continua partida.

69' Ocazie uriasa pentru Portugalia! Muslera scapa mingea din maini la un sut al lui Guerreiro, dar Bernardo Silva trimite incredibil peste poarta goala.

65' Prima schimbare efectuata si de Fernando Santos: iese Adrien Silva, intra Quaresma.

63' Schimbare in echipa Uruguayului: iese Bentancur, intra Cristian Rodriguez.

62' Gool Uruguay! Cavani profita de o eroare a lui Pepe, care sare pe sub o minge, si il invinge pe Rui Patricio cu un sut frumos la coltul lung. Uruguay - Portugalia 2-1.

55' Gool Portugalia! Pepe inscrie cu o lovitura de cap, dupa un corner executat scurt si o centrare perfecta a lui Guerreiro. Fundasul portughez a profitat de neatentia lui Diego Godin si a restabilit egalitatea pe tabela. Este primul gol incasat de Uruguay la actuala editie a Campionatului Mondial. Uruguay - Portugalia 1-1.

46' A inceput repriza secunda. Nicio schimbare in cele doua formatii.

Arbitrul pune capat primei parti a partidei dintre Uruguay si Portugalia. Sud-americanii sunt in avantaj pe tabela, scor 1-0, gratie golului marcat de Cavani in minutul 7. Echipa lui Oscar Tabarez a stat excelent in defensiva, reusind sa blocheze toate culoarele spre poarta aparata de Fernando Muslera.

45+2' Cavani incearca o reluare pretentioasa, dar rateaza executia si mingea se duce pe langa poarta lui Rui Patricio.

Prima repriza este prelungita cu doua minute.

31' Bentancur il faulteaza pe Guedes la 20 de metri distanta de propria poarta. Portugalia primeste lovitura libera, pozitie perfecta pentru sutul lui Ronaldo. Mingea trimisa de atacantul lusitan se opreste insa in zid.

22' Luis Suarez executa pe jos o lovitura libera de la peste 25 de metri, dar Rui Patricio se intinde si respinge in lateral sutul trimis de jucatorul Barcelonei.

14' Suarez sprinteaza spre poarta lui Rui Patricio, intra in unghi si incearca un lob, dar este blocat de un adversar.

7' Gool Uruguay! Sud-americanii deschid scorul dupa o faza superba creata de Cavani si Suarez. Jucatorul lui PSG a trimis o diagonala catre Suarez si apoi a urcat in careu. Varful Barcelonei a centrat exceptional in fata portii, iar Cavani a deschis scorul cu o lovitura de cap la care Rui Patricio n-a avut nicio sansa. Uruguay - Portugalia 1-0.

6' Cristiano Ronaldo iese in evidenta pentru prima data in aceasta partida. Starul lui Real Madrid suteaza de la aproximativ 22 de metri, insa Muslera retine fara probleme.

1' A inceput partida de la Soci. Portugalia a avut lovitura de start.

Se intoneaza imnurile celor doua tari.

Echipele de start:

Uruguay: 1. Fernando Muslera - 22. Martin Caceres, 2. Jose Gimenez, 3. Diego Godin (căpitan), 17. Diego Laxalt - 8. Nahitan Nandez, 15. Matias Vecino, 14. Lucas Torreira, 6. Rodrigo Bentancur, - 9. Luis Suarez, 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez .

Rezerve: 12. Martin Campana, 23. Martin Silva - 4. Guillermo Varela, 19. Sebastian Coates, 13. Gaston Da Silva, 16. Maximiliano Pereira, 5. Carlos Sanchez, 7. Cristian Rodriguez, 10. Giorgian De Arrascaeta, 18. Maximiliano Gomez, 11. Cristhian Stuani, 20. Jonathan Urretaviscaya.

Portugalia: 1. Rui Patricio - 15. Ricardo Pereira, 3. Pepe, 6. Jose Fonte, 5. Raphael Guerreiro - 11. Bernardo Silva, 14. William Carvalho, 23. Adrien Silva, 10. Joao Mario - 17. Goncalo Guedes, 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Fernando Santos.

Rezerve: 12. Anthony Lopes, 22. Beto - 21. Cedric Soares, 2. Bruno Alves, 13. Ruben Dias, 19. Mario Rui, 4. Manuel Fernandes, 16. Bruno Fernandes, 20. Ricardo Quaresma, 8. Joao Moutinho, 18. Gelson Martins, 9. Andre Silva.

Arbitru: Cesar Ramos; Arbitri asistenţi: Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (toţi din Mexic); Arbitru de rezervă: Jair Marrufo (SUA); Arbitru asistent de rezervă: Corey Rockwell (SUA)

Arbitru video: Mark Geiger (SUA); Arbitri asistenţi video: Joe Fletcher (Canada), Bastian Dankert (Germania), Danny Makkelie (Olanda)

Uruguayul s-a impus de două ori la Campionatul Mondial, în 1930 şi 1950. De partea cealaltă, Portugalia a ajuns de două ori în semifinale, dar a trebuit să se mulțumească numai cu un loc 3 (în 1966) și un loc 4 (în 2010).

Rezultatele înregistrate de cele două echipe în faza grupelor:

Uruguay - Egipt 1-0

Uruguay - Arabia Saudită 1-0

Uruguay - Rusia 3-0

Portugalia - Spania 3-3

Portugalia - Maroc 1-0

Portugalia - Iran 1-1

FOTOGALERIE Uruguay vs Portugalia

Sursa foto: fifa.com / getty