​Degeaba faci golaveraj cu Arabia Saudită și Egipt, acest lucru nu te va ajuta prea mult contra primului adversar serios întâlnit la Mondial. După ce au marcat opt goluri în primele două partide, rușii au fost treziți la realitate de naționala Uruguayului. Sud-americanii au câștigat meciul de la Samara cu 3-0 și vor încheia Grupa A pe prima poziție (trei victorii din tot atâtea partide).

HotNews.roFoto: Hotnews

Luis Suarez a modificat rapid tabela (în minutul 10) dintr-o lovitură liberă, iar autogolul lui Denis Cheryshev (23') le-a tăiat de tot încrederea jucătorilor gazdă.

Dacă mai punem la socoteală și eliminarea lui Smolnikov (a primit două cartonașe galbene în decurs de numai nouă minute și a părăsit terenul în minutul 36) avem tabloul complet al unei reprize de uitat pentru ruși.

Încetul cu încetul, chiar și entuziasmul gazdelor din tribune s-a stins, la conducerea trecând gălăgioșii suporteri sud-americani.

Repriza a doua adus mai multe ocazii de gol, însă doar Cavani a reușit să înduplece tabela să se mai modifice încă o dată (90'). Omul meciului de la Samara a fost ales Luis Suarez.

Echipa antrenată de Oscar Tabarez încheie meciurile din grupă fără gol primit - un semnal de alarmă pentru viitoarea adversară din optimi (Spania, Portugalia sau Iran).

Cât va conta această înfrângere?

Ținând însă cont că în lipsa unor surprize uriașe în optimi ar trebui să meargă din grupa B (cea care se va încrucișa cu Grupa A) vecinele Spania și Portugalia, înfrângerea cu Uruguay nu ar trebui considerată o așa mare de ruși, fiind greu de ales o adversară mai "ușoară" dintre spanioli și lusitani.

Echipe:

Uruguay: Muslera - Coates, Godin, Caceres - Nandez (Rodriguez '73), Vecino, Torreira, Betancur (De Arrascaeta '63), Laxalt - Suarez, Cavani (Gomez '90+3). Selecţioner: Oscar Tabarez

Rusia: Akinfeev - Smolnikov, Ignashevich, Kutepov, Kudriashov - Gazinski (Kuziaev '46), Zobnin - Cheryshev (Fernandes '38), Miranchuk (Smolov '60), Samedov - Dzyuba. Selecţioner: Stanislav Cherchesov

Grupa A, rezultatele zilei:

Arabia Saudită - Egipt 2-1

Uruguay - Rusia 2-0

Clasamentul final al grupei A:

1 Uruguay 9 puncte (5-0)

2 Rusia 6 (8-4)

3 Arabia Saudită 3 (2-7)

4 Egipt 0 (2-6)

Aici poți vedea golurile partidei Uruguay vs Rusia.

FOTOGALERIE Uruguay vs Rusia:

Sursa foto: fifa.com / getty