In pierdere de spectatori si telespectatori si cu DNA-ul la usa in fiecare saptamana, Liga 1 a devenit un campionat care cu greu se mentine pe linia de plutire, in momentul de fata nu mai putin de 9 echipe din cele 14 riscand depunctarea la finalul lunii octombrie din cauza datoriilor. Informatia a fost facuta publica de Viorel Duru, directorul Departamentului de Licentiere din cadrul FRF, pentru Prosport.

Liga 1Foto: lpf.ro

"E mai usor sa numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai putine. Fara probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova si ACS Poli Timisoara. E primul an in care facem aceasta monitorizare. Astept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, sa ajutam la disciplinarea financiara a acestor cluburi. E clar ca pâna acum acumulau datorii pe tot parcursul anului si încercau sa le plateasca pana la 31 martie anul urmator. Acum mai exista inca o poza facuta la 30 iunie, deci la jumatatea anului, si trebuie sa platesti datoriile pana la 30 septembrie. Dar, într-adevar, cluburile nefiind obisnuite cu acest tip de management responsabil, au calcat stramb", a declarat Viorel Duru pentru Prosport.

Cine sunt echipele fara probleme din Liga 1: FC Steaua, Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova si ACS Poli Timisoara

Formatiile cu restante, care risca depunctarea: Astra, Dinamo, Viitorul, Pandurii, ASA Targu Mures, CSMS Iasi, CFR Cluj, Botosani si Petrolul.

Click aici pentru rezultatele si clasamentul din Liga 1.