Franța s-a calificat miercuri seară în finala Cupei Mondiale, după ce a trecut de surpriza Maroc (2-0) și este favorită în meciul contra Argentinei.

Karim BenzemaFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

Francezii au primit o altă veste bună înaintea disputării ultimului act al competiției și anume faptul că Balonul de Aur, Karim Benzema, este apt pentru duelul cu Argentina.

Deși mulți s-ar fi așteptat ca atacantul lui Real Madrid să fie deja în Doha, se pare că vârful în vârstă de 34 ani a luat deja o decizie în această privință.

Karim Benzema nu se va alătura lotului Franței pentru finala CM 2022

Karim Benzema s-a accidentat chiar înainte de primul meci al Franței la Campionatul Mondial din Qatar și a părăsit cantonamentul echipei naționale.

Deși a putut fi recuperat rapid, fiind apt chiar din faza optimilor, jurnaliștii de la Sport.es scriu că Didier Deschamps i-a comunicat Balonului de Aur să plece imediat după ce s-a accidentat.

Benzema s-a simțit alungat și cu toate că Real Madrid și-a dat acceptul pentru ca el să se întoarcă în naționala Franței, vârful ar fi luat deja decizia de a rămâne la Madrid.

Întrebat la conferința de presă dacă Benzema este o variantă pentru finala cu Argentina, selecționerul Didier Deschamps a fost destul de evaziv și a răspuns scurt:

„Prefer să trec la următoarea întrebare.”