Portugalia a obținut marți seară calificarea în sferturile CM Qatar 2022, după ce a învins categoric naționala Elveției, cu scorul de 6-1.

Goncalo RamosFoto: Pedro Martins / AP / Profimedia

CM 2022: Tabloul complet al sferturilor de finală din Qatar

Pe lângă faptul că și-au asigurat prezența în ultimele 8 naționale de la acest turneu final, urmând să întâlnească Marocul în sferturi, jucătorii portughezi au stabilit și câteva recorduri în urma partidei cu Elveția.

Goncalo Ramos, seară de vis la primul meci ca titular la CM

În vârstă de 21 ani, fotbalistul celor de la Benfica Lisabona, Goncalo Ramos, a fost starul serii în partida cu Elveția, la primul său meci ca titular la Cupa Mondială.

Mai mult decât atât, Ramos a fost atacantul utilizat de Fernando Santos, care l-a lăsat pe bancă pe Cristiano Ronaldo.

Cele mai tari meme-uri după ce Cristiano Ronaldo a stat pe bancă la Portugalia vs Elveția 6-1

Vârful nu a dezamăgit și a marcat un hat-trick în poarta lui Yan Sommer, în minutele 17, 51 și 67. Goncalo Ramos a devenit primul fotbalist de la Miroslav Klose încoace care înscrie o triplă la primul meci ca titular la Campionatul Mondial. Atacantul german a izbutit această performanță la CM 2002.

Nici căpitanul Pepe nu s-a lăsat mai prejos, fundașul celor de la Porto marcând și el pentru 2-0, în minutul 33.

La 39 ani și 283 zile, Pepe a devenit cel mai vârstnic jucător care punctează în fazele eliminatorii ale unui Campionat Mondial.

Mijlocașul celor de la Manchester United, Bruno Fernandes, a avut și el o nouă prestație încântătoare și a pasat decisiv la golul de 2-0, marcat de Pepe.

Cu această pasă, Bruno Fernandes a ajuns să fie implicat direct la 5 goluri la un turneu final (2 goluri și 3 pase decisive), fiind primul portughez care izbutește această performanță la o singură ediție a unui CM, din 1966 până în prezent.

Practic, în toate meciurile de la CM Qatar 2022, Bruno Fernandes a marcat sau a oferit măcar o pasă decisivă.

Marele Eusebio (10) și Jose Torres (6) au avut mai multe implicări în istoria naționalei Portugaliei la un Campionat Mondial.