Olanda și Argentina se vor duela vineri în sferturile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, iar elevii lui Louis van Gaal au încercat să răspundă la întrebarea „Cum plănuiești să îl oprești pe Lionel Messi?”.

Lionel Messi, la CM 2022 QatarFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei de marți de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Frenkie de Jong și Virgil van Dijk, despre Lionel Messi: „Nu poate fi oprit”

Frenkie de Jong (fost coleg al lui Messi la FC Barcelona) a spus că decarul argentinian nu poate fi oprit de un singur jucător, iar Virgil van Dijk (Liverpool) a afirmat că septuplul câștigător al Balonului de Aur reprezintă un coșmar pentru orice fundaș.

„Ei bine, îl cunosc, dar nu știu cum poate fi oprit. A făcut diferența timp de 15 ani, nu există vreo variantă în care să fie oprit. De obicei face diferența și în timpul antrenamentelor. Trebuie să-l oprim împreună, ca echipă. Nu ne-am dat vreun mesaj și nici nu plănuiesc, ne vom întâlni vineri” - Frenkie de Jong despre Lionel Messi.

„Este o onoare să joc împotriva lui. Nu e vorba despre Van Dijk versus Messi, sau Olanda versus Messi. E vorba despre Olanda versus Argentina. Nimeni nu îl poate opri pe Messi de unul singur, va trebui să găsim un plan tactic eficient.

Lucrul dificil este că, atunci când atacăm, el se relaxează prin vreun colț al terenului sau ceva de genul ăsta. Trebuie să fii foarte vigilent în defensivă. Argentinienii mereu încearcă să îi paseze pe contraatac, pentru a ne face treaba dificilă” - Virgil van Dijk despre Lionel Messi.

Argentina va întâlni Olanda în sferturile de finală ale CM 2022, într-o partidă care se va disputa pe 9 decembrie, de la ora 21:00, pe Lusail Stadium.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> CM 2022: Lionel Messi, lider într-un top inedit

>> CM 2022: Reacția lui Lionel Messi, după meciul cu numărul 1000 din carieră

>> CM 2022: Messi își duce echipa în sferturile de finală / Ce adversar vor întâlni