Fernando Santos, selecţionerul Portugaliei, a afirmat luni că „nu i-a plăcut deloc” atitudinea lui Cristiano Ronaldo în momentul înlocuirii sale în meciul de vineri cu Coreea de Sud, din ultima etapă a fazei grupelor Cupei Mondiale din Qatar, relatează AFP.

Fernando Santos si Cristiano RonaldoFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lui Fernando Santos „nu i-a plăcut deloc” atitudinea lui Cristiano Ronaldo

În minutul 65, Ronaldo a avut o ieșire controversată după ce a fost înlocuit cu Andre Silva. Chiar dacă părea că își ceartă antrenorul pentru că îl schimbă atât de devreme, Ronaldo a explicat că gestul său era îndreptat spre un jucător sud-coreean.

„Am răspuns după meci şi o voi face din nou aici. Nu ştiu nimic despre ce s-a întâmplat pe teren, am văzut doar că s-a certat cu un coreean. Nu vreau să mai vorbesc despre asta, ci despre meciul de mâine.

Am văzut însă imaginile şi nu mi-a plăcut deloc. Chiar nu mi-a plăcut deloc. Aceste poveşti trebuie rezolvate intern şi aşa s-a întâmplat. Punct final în ce priveşte această problemă” - Fernando Santos, la conferința de presă.

Fanii nu-l mai vor pe Cristiano Ronaldo în echipă, dar Fernando Santos nu le va îndeplini dorința

Santos a explicat că nu va lua în considerare dorința fanilor Portugaliei, care au spus că îl vor pe bancă pe Cristiano Ronaldo la meciul cu Elveţia din optimile CM 2022 (sondajul a fost efectuat de cotidianul A Bola).

„Nu am discutat despre un transfer cu el (n.r. cu Ronaldo). Nu ştiam de această ofertă din Arabia Saudită, tocmai am aflat de ea. Este decizia lui. Suntem concentraţi pe Cupa Mondială şi pe meci, de asemenea. Nu ştiu cine va fi căpitan, nici măcar nu ştiu cine va juca. Vom decide mâine.

Cât priveşte sondajul (n.r. 70% dintre portughezi au spus că îl vor pe Ronaldo pe bancă), nu-i dau atenţie. Sunt concentrat pe echipa mea, avem doar trei zile de pregătire. Nu mă uit la sondaje, sunt concentrat pe meciuri.

Portugalia e întotdeauna obligată să câştige. Căutăm această presiune. Trebuie să trecem la viteza superioară. Este un meci eliminatoriu, dacă nu câştigăm, ne întoarcem acasă” - Fernando Santos.

Portugalia și Elveția se vor duela marți, de la ora 21:00, în optimile Cupei Mondiale de fotbal 2022. Meciul de pe Lusail Stadium va fi transmis în format LiveBLOG pe HotNews.ro.