​Portugalia a învins Uruguay (2-0) și s-a calificat în optimile de finală ale CM Qatar 2022, dar partida a fost întreruptă de un fan care a pătruns pe teren.

Mesajul unui fan la meciul Portugalia vs UruguayFoto: Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Continuă „finalele” din grupe - Polonia vs Argentina, meci decisiv pentru Messi și Lewandowski

Gestul acestuia nu a rămas neobservat, iar autoritățile din Qatar au luat și o decizie în privința sa.

Suporterul care a pătruns pe teren la partida dintre Portugalia și Uruguay nu va mai putea intra pe stadioane la acest CM

În repriza secundă a partidei dintre Portugalia și Uruguay, pe suprafața de joc și-a făcut apariția un spectator, al cărui scop a fost acela de a transmite câteva mesaje de ordin politic.

FOTO Ce nu s-a văzut la tv - Mesajele cenzurate transmise de fanul care a intrat pe teren la Portugalia vs Uruguay

Suporterul era îmbrăcat într-un tricou inscripționat atât pe față, cât și spate, iar în mână a avut un steag în culorile curcubeului, simbolul comunităților LGBTQ, ale căror drepturi nu sunt respctate în Qatar și în multe alte colțuri ale lumii.

Pe partea din față a tricoului, era trecut mesajul „Save Ukraine”, iar pe spatele acestuia era scris „Respect for iranian women.” Mesajul era cu trimitere către evenimentele care au loc în această perioadă în Iran, unde regimul islamic este contestat vehement pentru că nu respectă drepturile femeilor.

Potrivit comunicatului autorităților din Qatar, Mario Ferri, cel care a pătruns pe teren la partida dintre Portugalia și Uruguay, a fost eliberat imediat, însă nu va mai avea drept de acces pe stadioane la restul partidelor rămase de disputat la acest Campionat Mondial.

„În urma invadării terenului care a avut loc în timpul meciului Portugalia - Uruguay, putem confirma că persoana implicată a fost eliberată la scurt timp după ce a fost scoasă de pe teren. Ambasada țării lui a fost informată.

Ca o consecință a acțiunilor sale, i s-a interzis să participe la meciurile viitoare de la acest turneu.” - au precizat oficialii de la Doha, conform CNN.

S-ar putea să te intereseze și: