​Joi, Germania și Costa Rica se vor lupta pentru un loc în optimile de finală ale CM Qatar 2022, iar partida va fi arbitrată de o femeie, ceea ce reprezintă o premieră pentru o astfel de competiție.

Stephanie Frappart la CM Qatar 2022 - Portugalia vs GhanaFoto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar: Continuă „finalele” din grupe - Polonia vs Argentina, meci decisiv pentru Messi și Lewandowski

Stephanie Frappart, prima femeie care va fi la centrul unei partide de CM

În vârstă de 38 ani, Stephanie Frappart a fost prima femeie care a arbitrat un meci din UEFA Champions League (2020), iar joi franțuzoaica va bifa o nouă premieră în fotbalul masculin.

Stephanie se va afla joi la centrul partidei dintre Costa Rica și Germania, meci care are ca miză calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

>> Primele două dueluri din optimile CM 2022 din Qatar

La acest mondial, franțuzoaica a oficiat deja din postura de arbitru de rezervă la partidele dintre Mexic - Polonia (0-0) și Portugalia - Ghana (3-2).

Stephanie Frappart se numără printre cele trei femei incluse pe lista arbitrilor Cupei Mondiale din Qatar, împreună cu rwandeza Salima Mukansanga şi japoneza Yoshimi Yamashita, alături de trei arbitri asistenţi de sex feminin: Neuza Back (Brazilia), Karen Diaz Medina (Mexic) şi Kathryn Nesbitt (Statele Unite).

Partida Costa Rica - Germania, din grupa E a CM Qatar 2022, se va disputa pe stadionul Al-Bayt din Al Khor și este programată de la ora 21.

Clasamentul Grupei E:

1. Spania 4p

2. Japonia 3p

3. Costa Rica 3p

4. Germania 1p

Ce a fost marți la Mondialul din Qatar: Anglia și SUA, în optimi - Iranul părăsește turneul final.