Echipa națională de fotbal a Belgiei a aflat că nu are voie să folosească al doilea set de echipamente pe care-l are la CM 2022 din Qatar. FIFA a luat această decizie după ce tricourile au imprimate pe ele cuvântul „Love”.

Eden Hazard in echipamentul BelgieiFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Al doilea set de echipamente al Belgiei conține cuvântul „Love” și a fost interzis la CM 2022 Qatar

Tricoul respectiv este unul pentru „deplasare” și este în mare parte alb. Include însă și porțiuni în culorile curcubeului și are de asemenea inscripționat cuvântul „Love”.

În plus, belgienii nu vor avea voie să folosească nici banderola de căpitan pe care scrie „One Love”.

FIFA spune că echipamentul va putea totuși să fie folosit dacă va fi acoperit sau înlăturat cuvântul „Love”.

Belgia va debuta la CM 2022 Qatar în cursul zilei de miercuri, atunci când De Bruyne și compania vor întâlni Canada.

Șapte dintre cele nouă națiuni europene au anunțat că au renunțat la purtarea banderolei „One Love, cea care promovează incluziunea și drepturile LGBTQ+.

Într-un comunicat de presă, șapte echipe naționale de pe Bătrânul Continent au precizat că au renunțat la inițiativa care includea purtarea banderolei „One Love”.

Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Danemarca, Elveția și Țara Galilor au renunțat la această formă de protest împotriva Qatarului, țară care incriminează relațiile între persoane de același sex.

„Nu ne putem expune jucătorii la sancţiuni sportive, aşa că le-am cerut căpitanilor noştri să nu încerce să poarte această banderolă în timpul Cupei Mondiale”.

Regulile FIFA privind echipamentul prevăd că: „La turneele FIFA, personalul de meci trebuie să poarte îmbrăcăminte și echipament oficial furnizat de FIFA, inclusiv insignele de eveniment specificate și furnizate de FIFA".

FIFA a lansat propria banderolă de căpitan, ca parte a unei campanii sociale derulate alături de Națiunile Unite, care va promova o campanie diferită pentru fiecare rundă a turneului. Tema pentru sferturile de finală va fi „fără discriminare”, dar nu există nicio mențiune a drepturilor LGBTQ+ în niciuna dintre campanii.

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO FOTO Festivitatea de deschidere a CM 2022 Qatar: Show la Doha - Lumini, umbre și Morgan Freeman într-un rol principal

>> De ce Qatar este o țară cu totul specială - De la pescuitori de perle și sărăcie, până la zgârie-nori și ambiții uriașe

>> De ce atât de mulți oameni urăsc Cupa Mondială Qatar 2022. Partea politică a celui mai scump campionat mondial de fotbal din istorie

>> CM: 2022 Qatar: Programul complet al competiției - Orele la care vor putea fi urmărite meciurile