​Principal favorit la câștigarea trofeului de la Crucible, Ronnie O'Sullivan a făcut luni pasul în sferturile Campionatului Mondial de Snooker. „The Rocket” a trecut de Ryan Day, scor 13-7.

Ronnie O'SullivanFoto: Richard Sellers / PA Images / Profimedia

Fără să fie la cel mai bun nivel al său (a comis destule erori de-a lungul meciului din optimi), Ronnie s-a calificat fără emoții în sferturile CM de Snooker (este pentru a 22-a oară în carieră când atinge această fază a competiției de la Sheffield).

Mare favorit la victorie după prima zi de joc (conducea cu 10-6 și mai avea nevoie de trei frameuri pentru a se impune), O'Sullivan nu a lăsat loc de surprize și a închis fără mari bătăi de cap partida cu galezul Ryan.

Campion în șapte rânduri la Crucible, Ronnie a beneficiat însă și de respectul prea mare pe care adversarul a părut că îl arată în unele momente.

Day (locul 18 mondial) a avut șansele sale de-a lungul duelului din optimi, dar nu a profitat de ele. A părut copleșit de presiunea mare de la CM, dar și de numele impunător al rivalului de la masă.

Sursa video: Eurosport.

A fost cel de-al zecelea meci direct, iar O'Sullivan îl conduce acum pe Day cu 8-2.

Într-o altă partidă a zilei, Kyren Wilson (locul 12 mondial) a trecut de Joe O'Connor (locul 30) cu scorul de 13-6.

Pentru un loc în semifinalele de la Crucible, O'Sullivan se va duela cu învingătorul partidei dintre Jack Lisowski (17) și Stuart Bingham (29). În acest moment, Bingham conduce cu scorul de 9-7 (se joacă după sistemul cel mai bun din 25 de frameuri, adică primul la 13).

Optimile de la CM Snooker 2024

David Gilbert vs Robert Milkins 13-4

Stephen Maguire vs Shaun Murphy 13-9

Joe O'Connor vs Kyren Wilson 6-13

Mark Allen vs John Higgins 9-7

Judd Trump vs Tom Ford 13-7

Jak Jones vs Jiahui Si 13-9

Jack Lisowski vs Stuart Bingham 7-9

Ryan Day vs Ronnie O'Sullivan 7-13

Sferturile CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Stephen Maguire (28)

Kyren Wilson (12) vs Mark Allen (3) / John Higgins (13)

Judd Trump (2) vs Jak Jones (44)

Ronnie O'Sullivan (1) vs Jack Lisowski (17) / Stuart Bingham (29)

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula este de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

Ronnie O'Sullivan este (și) la această ediție marele favorit al specialiștior la câștigarea Campionatului Mondial de Snooker, un eventual succes ducându-l pe cel supranumit „The Rocket” de unul singur pe primul loc, în fața lui Stephen Hendry, marele rival (în prezent cei doi au câte 7 titluri la Crucible Theatre).

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie - 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).

>> Ronnie O'Sullivan a vorbit cu HotNews.ro despre presiunea fantastică de dinaintea CM de Snooker - Cine este personajul cheie din spatele „geniului neînțeles”

>> PREZENTARE Ronnie O'Sullivan, față în față cu istoria - Tot ce trebuie să știi despre CM Snooker 2024

>> Surpriză mare la CM Snooker - Campionul mondial en-titre, eliminat incredibil în primul tur