​SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat, luni, că a obţinut serviciile handbalistei Alicia Toublanc, campioană mondială cu naționala Franței.

Alicia ToublancFoto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

>> Handbal (f): CSM București, eșec în turul sferturilor Ligii Campionilor

Alicia Toublanc, noua jucătoare a echipei SCM Râmnicu Vâlcea

Toublanc joacă pe postul de extremă dreapta și a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

„Cu o mare experienţă internaţională, încununată cu reuşite impresionante, Alicia Toublanc este un nume de referinţă în handbalul mondial, prin multiplele trofee naţionale şi internaţionale pe care le are în palmares:

  • Campioana mondială în 2023 şi medaliată cu argint la CM din Spania 2021
  • Campioană a Franţei cu Brest Bretagne Handball (2021) şi câştigătoare a Cupei Franţei (2016, 2018, 2021).

Toublanc este cunoscută pentru calitățile sale excepționale în teren, aducând o combinație unică de abilități tehnice și inteligență tactică, care va aduce un echilibriu perfect pentru postul pe care joacă alături de căpitanul Nathalie Hagman.

La senioare, Toublanc a activat doar pentru Brest Bretange Handball, din anul 2015, echipă alături de care a jucat finala EHF Champions League (2021).

În sezonul curent al EHF Champions League a marcat 51 de goluri, iar per total în Liga Campionilor are 226 de goluri în 6 sezoane”, scrie SCM Râmnicu Vâlcea.

„Sunt foarte bucuroasă pentru faptul că am semnat cu Râmnicu Vâlcea. Aştept cu nerăbdare să îmi întâlnesc noile colege, stafful tehnic, dar şi colegii din club. Am auzit doar lucruri frumoase despre club şi despre suporteri şi sper că vom avea o aventură frumoasă împreună” - Alicia Toublanc.

SCM Râmnicu Vâlcea se află pe locul 5 în Liga Florilor, cu 43 de puncte.