Dillian Whyte a fost exonerat de acuzaţia de dopaj, după ce s-a dovedit că un supliment alimentar contaminat s-a aflat la originea testului pozitiv. Boxerul britanic trebuia să se lupte cu Anthony Joshua în august 2023, dar meciul a fost anulat, potrivit Sky Sports.

Dillian WhyteFoto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Dillian Whyte a scăpat de acuzațiile de dopaj

O investigaţie a arătat că pugilistul britanic a fost testat pozitiv din cauza contaminării unui supliment nutriţional. Sky Sports susţine că a văzut documentul prin care un expert medico-legal a concluzionat că Whyte (29 victorii, 3 înfrângeri) a fost „victima unui supliment contaminat care nu a dezvăluit (contaminantul) printre ingredientele sale”.

În vârstă de 35 de ani, Whyte se antrenează în Statele Unite şi are o licenţă de la Departamentul de Licenţă şi Reglementare din Texas.

După ce a pierdut un meci de titlu cu Tyson Fury (campionul mondial WBC) în aprilie 2022, din cauza unei accidentări la umăr, Whyte a declarat că este „înfuriat şi dezamăgit”, după ce petrecuse mult timp încercând să-şi dea seama unde greşise în privinţa dietei sale.

„A fost foarte greu, pentru că ştiam că sunt nevinovat, dar atunci nu poţi vorbi, nu poţi spune nimic. Trebuie să fii profesionist, să ai încredere în proces, să ai încredere în avocaţi şi să ai încredere în oamenii din jurul tău.

A fost greu, dar vremurile grele îi fac pe oameni mai tari. Sunt uşurat mai mult decât orice, dar bineînţeles că şi eu sunt supărat pentru că m-a costat atât de mult. Cel mai important lucru este că m-a costat şansa de a-l bate pe Joshua” - Dillian Whyte pentru Sky Sports.

Joshua a susţinut apoi un meci cu finlandezul Robert Helenius, pe care l-a învins prin KO în runda a şaptea.

Whyte a precizat, de asemenea, că solicită daune de la compania care a fabricat suplimentul, scrie Agerpres.