O geantă în care se aflau planurile de securitate ale Poliţiei pentru Jocurile Olimpice 2024 a fost furată dintr-un tren, iar un suspect a fost dus la Tribunalul din Paris pentru a fi judecat, informează BFM TV.

Jocurile Olimpice de la ParisFoto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Bărbatul suspectat că a furat planurile de securitate pentru JO 2024 a fost trimis în judecată

Cazul a stârnit reacţii de amploare după ce o sursă din cadrul poliţiei a indicat că în geantă se aflau un computer şi două stick-uri USB care conţineau planurile de securitate ale poliţiei municipale din Paris pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Bărbatul a fost arestat miercuri de către anchetatorii de la serviciul regional de securitate a transporturilor (SRT). Decizia instanţei cu privire la acuzaţiile care i se aduc nu a fost făcută publică, scrie L'Equipe.

„Suspectul, de naţionalitate marocană, este deja cunoscut de poliţie pentru furturi de bagaje la Gare du Nord”, a precizat furnizorul de ştiri. Potrivit BFM TV, geanta aparţinând acestui inginer al Primăriei din Paris a fost găsită, dar fără computerul său şi stick-urile USB.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut inspectoratului general al oraşului să ancheteze aceste „încălcări dovedite ale procedurilor interne de securitate”.

Primarul ia în considerare „sancţiuni” în funcţie de concluziile la care se va ajunge, scrie News.ro.