Naționala României a terminat pe locul al 12-lea Campionatul Mondial de handbal feminin, iar la întoarcerea în țară, Cristina Neagu a anunțat că se retrage din echipa tricoloră.

Cristina NeaguFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Gheorghe Tadici, discurs categoric după eliminarea României: „În locul lui Pera, nu o foloseam pe Neagu”

Cristina Neagu și decizia retragerii, după CM de handbal feminin: „Luasem decizia dinainte”

Cu patru victorii și două înfrângeri, tricolorele antrenate de Florentin Pera au terminat grupa preliminară pe poziția a treia, ratând și șansa de a ajunge la turneul preolimpic.

Acest detaliu a convins-o pe Cristina Neagu să renunțe la cariera internațională, anunțul venind la întoarcerea în țară.

„Un alt turneu final ratat, nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne doream să fim măcar în sferturi, să accedem la turneul preolimpic, ăsta era obiectivul.

Dezamăgirea e foarte mare. Și pentru mine e foarte mare, pentru că nici nu am putut să joc la acest turneu. M-am accidentat, am făcut tot posibilul să mă recuperez, dar nu am reușit. Am încercat, pentru că știam cât de important era meciul cu Germania. Am încercat, dar nu am putut.

Ne-am abonat cumva la locul 12. Am avut o jucătoare senzațională, pe Lisa (n.r. Eliza Buceschi) și tot am terminat pe locul 12.

Eu îmi anunț oficial retragerea de la echipa națională dacă nu mai sunt șanse să ajungem la turneul preolimpic. Au fost 17 ani în care am jucat pentru echipa națională, în care am dat totul pentru echipa națională. Ce am reușit, mult, puțin…

Două medalii, niște locuri patru și cinci. Dacă a fost mult sau puțin ne va spune timpul.

Eu am spus dinainte că e ultimul Campionat Mondial pentru mine și că-mi doresc să ajung la Jocurile Olimpice. Ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internațională. Luasem decizia dinainte” – a declarat Cristina Neagu, conform DigiSport.

Rezultatele României la CM de handbal feminin: 44-19 vs Chile, 37-28 vs Serbia, 23-39 vs Danemarca, 22-24 vs Germania, 32-28 vs Japonia și 27-26 cu Polonia.

>> Prima semifinalistă a CM de handbal feminin – Victorie categorică în sferturi

Grupa Principală III, clasament final

1. Danemarca – 8 p (152:121)

2. Germania – 8 p (147:120)

3. România – 6 p (141:145)

4. Polonia – 4 p (119:143)

5. Japonia – 4 p (137-141)

6. Serbia – 0 p (111:137)