Cristina Neagu va rata primul meci al României la Campionatul Mondial de handbal feminin (vs Chile, pe 1 decembrie), iar „tricolora” a vorbit despre cât de dificilă este această situație pentru ea.

Cristina Neagu, in tricoul RomanieiFoto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

>> Aici poți citi o amplă prezentare a Campionatului Mondial de handbal feminin din 2023

Cristina Neagu: „Nu știu când sau dacă voi putea să joc”

Neagu s-a accidentat la genunchiul drept (leziune corner postero-medial) în timpul meciului dintre CSM București și Debrecen VSC (Liga Campionilor), iar în ultima perioadă s-a pregătit separat.

Căpitanul României a afirmat că durerile nu au dispărut și speră doar să aibă ocazia să le ajute pe „tricolore” la ultima ei prezență la un Campionat Mondial.

„Situația mea este foarte puțin clară. Nu m-am antrenat cu echipa de două săptămâni. Am încercat să alerg și să-mi antrenez corpul puțin, pentru a fi pregătită cât de cât. Dar chiar și acum mă doare.

Așa că trebuie să luăm lucrurile de la zi la zi și să vedem dacă mă fac bine. Sper că se va întâmpla, deoarece chiar nu vreau să ratez meciurile noastre din această frumoasă arenă.

Nu este cea mai bună situație pentru mine. Este ultimul meu Campionat Mondial, jucăm într-una dintre sălile mele preferate aici, în Danemarca, și nu știu când sau dacă voi putea să joc.

Deci, mental, nu mă simt prea bine acum. Dar fac tot ce pot să fac este să mă pregătesc și să speră că voi reveni cât mai repede” - Cristina Neagu, într-un interviu pentru Sport TV2.

>> CM handbal feminin: Victorie categorică la debut pentru campioana en-titre – Rezultatele zilei

La Campionatul Mondial de handbal, România face parte din grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile. Primele trei clasate se vor califica în Grupa Principală a competiției.

  • România vs Chile / 1 decembrie / ora 19:00 / Jyske Bank Boxen, Herning
  • România vs Serbia / 3 decembrie / ora 19:00 / Jyske Bank Boxen, Herning
  • Danemarca vs România / 5 decembrie / ora 21:30 / Jyske Bank Boxen, Herning.

*Meciurile României vor fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.

Marele obiectiv al fetelor noastre la turneul final mondial este o clasare între primele 7 locuri: ar primi dreptul de a participa la turneele preolimpice, iar calificarea la JO 2024 Paris este marele vis din tabăra noastră.

>> Capitolul la care România domină autoritar la Campionatul Mondial de handbal feminin

De știut:

  • România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, iar în 2023 va fi pentru a 26-a oară.
  • Campionatul Mondial va avea loc în premieră în trei ţări, Danemarca, Suedia şi Norvegia, între 29 noiembrie - 17 decembrie, cu 32 de echipe naţionale la start.
  • Europa are 16 locuri alocate pentru CM, iar trei dintre acestea au fost ocupate direct de echipele naţiunilor gazdă. Acestora li s-au adăugat Muntenegru, Franţa şi Olanda, în urma clasărilor de la CE 2022.

Lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2023

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM "U" Craiova), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina);

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);

Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud);

Pivoți: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București).

Pe scurt, despre CM 2023 de handbal feminin

  • Are loc în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie.
  • Țările gazdă sunt: Danemarca, Norvegia și Suedia.
  • Va fi prima ediție din istorie care este organizată de trei țări.
  • CM se desfășoară în 6 orașe: Herning, Frederikshavn (Danemarca), Stavanger, Trondheim (Norvegia), Helsingborg și Goteborg (Suedia).
  • La CM participă 32 de naționale din 5 confederații.

>> CM Handbal (f): Selecționerul României a anunțat când ar putea reveni Cristina Neagu pe teren