​România va juca primul meci la Campionatul Mondial de handbal feminin pe 1 decembrie, dar Cristina Neagu nu le va putea ajuta pe tricolore în prima fază a competiției, potrivit selecționerului Florentin Pera.

Cristina NeaguFoto: Petr Stojanovski / Panoramic / Panoramic / Profimedia

>> Aici poți citi o amplă prezentare a Campionatului Mondial de handbal feminin din 2023

Cristina Neagu, așteptată să revină pe teren în Grupele Principale ale CM de handbal feminin

Neagu s-a accidentat la genunchiul drept (leziune corner postero-medial) în timpul meciului dintre CSM București și Debrecen VSC (Liga Campionilor), iar Florentin Pera a anunțat că aceasta va rata probabil meciurile din Grupa E (cu Chile, Serbia și Danemarca) și va reveni pe teren în faza Grupelor Principale.

„Cristina Neagu, în acest moment, este într-un proces de recuperare. Nu a făcut niciun antrenament cu echipa. S-a antrenat separat, a făcut ieri o infiltraţie.

A fost plecată din cantonamentul echipei la Bucureşti ca să îşi facă un control şi o infiltraţie. Staff-ul medical face toate eforturile să o putem recupera. Aştept un semn de la medic când va putea intra.

Va fi dificil pentru Cristina că nu a făcut niciun antrenament în ultimele două săptămâni. Chiar dacă va începe zilele următoare pregătirea, are nevoie de puţin timp. Este o jucătoare foarte valoroasă, liderul echipei naţionale, căpitanul echipei naţionale, este o pierdere mare.

Sper măcar în partea a doua a competiţiei, în Grupele Principale, să poată intra şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Ea îşi doreşte să încheie cu o calificare la Jocurile Olimpice. Primul pas este la Campionatul Mondial. Vor fi meciuri de foc, fiecare meci va fi ca o finală” - Florentin Pera, selecționerul României, potrivit AS.ro.

La Campionatul Mondial de handbal, România face parte din grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile. Primele trei clasate se vor califica în Grupa Principală a competiției.

  • România vs Chile / 1 decembrie / ora 19:00 / Jyske Bank Boxen, Herning
  • România vs Serbia / 3 decembrie / ora 19:00 / Jyske Bank Boxen, Herning
  • Danemarca vs România / 5 decembrie / ora 21:30 / Jyske Bank Boxen, Herning.

*Meciurile României vor fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.

Marele obiectiv al fetelor noastre la turneul final mondial este o clasare între primele 7 locuri: ar primi dreptul de a participa la turneele preolimpice, iar calificarea la JO 2024 Paris este marele vis din tabăra noastră.

De știut:

  • România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, iar în 2023 va fi pentru a 26-a oară.
  • Campionatul Mondial va avea loc în premieră în trei ţări, Danemarca, Suedia şi Norvegia, între 29 noiembrie - 17 decembrie, cu 32 de echipe naţionale la start.
  • Europa are 16 locuri alocate pentru CM, iar trei dintre acestea au fost ocupate direct de echipele naţiunilor gazdă. Acestora li s-au adăugat Muntenegru, Franţa şi Olanda, în urma clasărilor de la CE 2022.

Lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2023

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM "U" Craiova), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina);

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);

Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud);

Pivoți: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București).