David Popovici a ales să se retragă de la „Memorialului Marek Petrusewicz” de la Wroclaw (Polonia). Sportivul român nu a mai luat startul în probele de 100 metri liber și 50 metri fluture (programate în a doua zi de concurs), transmite CS Dinamo.

David PopoviciFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

David Popovici a ales să se retragă din cauza unei posibile accidentări

"În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greşit şi a resimţit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport dar se mai întâmplă. Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim.

Nu ne asumăm niciun risc. Naţionalele sunt în două săptămâni, Europenele în şase săptămâni. David s-a antrenat azi de dimineaţă, va face şi după amiază, dar este mai bine să-l protejăm", a declarat antrenorul său, Adrian Rădulescu.

David Popovici a câștigat în prima zi proba de 200 de metri liber şi a încheiat pe locul 5 la 50 de metri liber (21,84 secunde).

De știut:

  • În urmă cu două săptămâni, David Popovici a participat la „Memorialul Michel Bally” din Elveția, de unde s-a întors cu patru medalii de aur.
  • Antrenorul Adrian Rădulescu a declarat că înotătorul David Popovici, dublu campion european en titre la 100 şi 200 m liber, se află în plină pregătire pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie), dar va lipsi de la Mondialele din 2024 de la Doha (2-18 februarie) pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice de la Paris.