​U-Banca Transilvania Cluj, campioana României la baschet masculin, a anunţat că a ajuns la un acord Adam Mokoka, un baschetbalist francez care a evoluat în trecut la Chicago Bulls.

Adam MokokaFoto: Simone Boi/LiveMedia / ipa-agenc / IPA / Profimedia

Adam Mokoka a jucat și la Chicago Bulls, în NBA

Mokoka este născut la Paris şi a împlinit în iulie vârsta de 25 de ani. Acesta măsoară 1,93 metri şi poate fi folosit pe poziţia de fundaş.

Adam a făcut junioratul la BCM Gravelines-Dunkerque, activând totodată în naţionala Franţei. Astfel, el a ieşit campion european la categoriile U16 şi U18.

Totodată, a participat la Campionatul Mondial U19 din 2017, desfăşurat în Egipt. Atunci, Mokoka a înregistrat medii de 6,4 puncte pentru reprezentativa Cocoşului Galic.

La nivel de club, fundaşul a jucat la BCM Gravelines din 2015 până în 2018, fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător din ProA. Ulterior s-a transferat în Serbia, la Mega Bemax, pentru a face pasul spre NBA în 2019.

Francezul a prins două sezoane la Chicago Bulls, totalizând 25 de partide în cea mai importantă ligă a planetei.

Pe 7 februarie 2020, Adam a impresionat pe parchetul celebrei United Center, când a înscris 15 puncte pe finalul partidei cu New Orleans Pelicans. Atunci, Mokoka evoluase doar 6 minute.

De asemenea, Mokoka a jucat în G-League la Windy City Bulls şi Austin Spurs, pentru ca mai apoi să revină în Europa, la Nanterre. În stagiunea precedentă, Mokoka a îmbrăcat maioul foştilor noştri adversari din EuroCup, Reyer Veneţia.