Simone Biles, superstar mondial al gimnasticii, a câştigat concursul de individual compus din cadrul campionatelor SUA de la San José pentru a opta oară, acesta fiind un record absolut.

Simone BilesFoto: Erin Hooley / AP / Profimedia

Simone Biles, campioană a SUA la individual compus pentru a opta oară - record

Cvadrupla campioană olimpică a încântat publicul cu o ultimă performanţă la sol, care i-a adus 15,400 puncte, punctaj final dintr-un total de 118,450.

Acest al optulea titlu naţional la individual compus i-a permis să bată recordul lui Alfred Jochim, care avea şapte în 1933.

La 26 de ani, ea a devenit, de asemenea, cea mai în vârstă gimnastă care a câştigat titlul naţional la toate probele, la zece ani după primul său titlu. Shi Jones, vicecampioană în 2022, s-a clasat pe locul al doilea, la 3,9 puncte în urma ei.

Victoria de duminică a fost a doua din tot atâtea competiţii de când a revenit după o pauză de doi ani.

Ea se retrăsese din majoritatea probelor de la Jocurile Olimpice din 2021 din Japonia din motive de sănătate mintală şi siguranţă.

Gimnasta a explicat că a suferit un atac de „twisties”, o pierdere periculoasă a orientării în spaţiu care îi expune pe sportivi la riscul de accidentare atunci când aterizează, informează News.ro.