Alina Rotaru-Kottmann, antrenată de Mihai Corucle, a realizat baremul olimpic în proba de săritură în lungime, ea obținând calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Alina Rotaru-KottmannFoto: BEAUTIFUL SPORTS/KJPeters / imago sportfotodienst / Profimedia

Cu o performanță de 6.96 metri, Alina a obținut calificarea la JO 2024. Săritura a fost reușită la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, în Germania.

Sportiva noastră a câștigat concursul, iar săritura de 6.96 metri reprezintă un record personal. Podiumul a fost completat de două sportive germane, Luzolo Maryse (6,84 m) şi Laura Raquel Muller (6,49 m).

În următoarea perioadă, Alina Rotaru va participa la Campionatele Mondiale de la Budapesta, care vor avea loc în perioada 19-27 august.

Până în acest moment, România are șase sportivi calificați pentru JO 2024. Dintre aceștia, trei sunt atleți, informează Agerpres.

  • Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona;
  • Înotătorul David Popovici a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni;
  • Pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obţinut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska;
  • Înotătorul Vlad Stancu a realizat baremele la 800 şi 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad;
  • Atleta Andrea Miklos care a realizat baremul în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska;
  • Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting.