David Popovici a revenit în România de la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka, competiție unde a terminat pe locul 4 proba de 200 m liber și pe 6 în cea de 100 m liber.

David PopoviciFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

>> Promisiunea lui David Popovici după un CM de Înot fără medalie câștigată

David Popovici: „Mă simt mai puternic ca niciodată, sunt extrem de motivat”

La revenirea în țară, David a avut un mesaj clar pentru toți tinerii, acesta precizând că nu există magie, există doar muncă și antrenament pentru a putea ajunge acolo unde visezi.

„A fost un an dificil, haotic, bizar, de la record mondial, la bacalaureat, la Fukuoka. Ţine doar de mine cum reacţionez, am două variante: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă ţină pe loc sau să mă motiveze să merg mai departe. Asta e viaţa, ăsta e sportul, nu poţi câştiga mereu.

Vreau să le spun tinerilor că nu exista magie, exista doar muncă, antrenament. Mă simt mai puternic ca niciodată, sunt extrem de motivat.

E complet normal și uman să nu-ți iasă întotdeauna. Chiar prefer să fiu un sportiv complet, care să știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, prefer să fiu asta decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic.

De abia aştept să revin (n.r. în bazin), să fiu din nou cel mai bun din lume.

Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale: Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum. Duminică frumoasă! Mulțumesc!” - David Popovici, citat de gsp.ro.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.