David Popovici a dat lovitura la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta unde a cucerit medaliile de aur în probele de 100 și 200 m liber. La întoarcerea în țară, înotătorului român i se pregătește o surpriză uriașă.

David PopoviciFoto: Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Surpriză de proporții pentru David Popovici: Față în față cu marele Jim Montgomery

Silviu Anastase, conducătorul delegației României la Mondialele de la Budapesta, susține că s-a luat deja legătura cu Jim Montgomery pentru a veni în țară și a se întâlni cu David Popovici.

„Am un prieten foarte bun în Statele Unite ale Americii, pe Robert Pinter.

Deja am vorbit cu el pentru că vrem să-l aducem în România pe Jim Montgomery, cel care, acum 49 de ani, a reușit și el să devină campion mondial atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri, în același Campionat Mondial.

Când vorbim de David Popovici, e corect să-l pomenim și pe Adrian Rădulescu, primul și singurul antrenor al său, de când avea 9 ani. Vedem că atunci când visurile sunt comune, ele se îndeplinesc" - Silviu Anastase pentru Radio Gold FM.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație

După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).​